Internsystem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Internsystem AS ble startet i 1970 av Inge Hyldmo, da med agenturet på Max Manus intercom. Max Manus ble drevet av den kjente krigshelten med samme navn.

Internsystem het den gang Internsystem – I. Hyldmo AS og var et enkeltmannsforetak. Firmaet var et av de første i landet til å selge mobiltelefoner. Det begynte med at de hadde agentur på Sonab og SRA NMT-mobiltelefoner. Etterhvert kom nye merker til og markedet beveget seg bort fra rene agenturer og over til mer fri konkurranse. Dette bragte nye merker inn i porteføljen, som Ericsson, Panasonic og Simonsen Telecom.

Markedet gikk opp og ned, og akkurat som resten av markedet fikk Internsystem problemer på slutten av 1980-årene. Driften ble flyttet til egeneide lokaler på Grålum før man i 1991 flyttet til Borg Bygget på Grålum.

I 1992 var Internsystem en av 13 stiftere av kjeden GSM-Senter (som senere ble Klart Svar). Kjeden slo seg opp sammen med NetCom GSM og var en av hovedgrunnene til NetComs suksess både i oppstartsfasen og i vekstperioden.

I 1994 åpnet Rune Hyldmo, som var sønnen til Inge Hyldmo en ny butikk i Fredrikstad. Det ble også etablert en shop-in-shop i Binders i Fredrikstad, samt en «telekiosk» i Storbyen Sarpsborg.

Etterhvert ble det tydelig at butikkene i Storbyen og Binders Fredrikstad, stjal fokus fra hovedgeskjeften som var bedriftssalg så det ble besluttet å legge ned i første omgang butikkene i Sarpsborg og Grålum og rendyrke driften i Fredrikstad.

Dette var et smart grep, sammen med det at man satset helhjertet på bedriftssalg med oppsøkende bedriftssalg og NetCom sine produkter gav gode resultater. Det resulterte i at man i 2005 var den største forhandleren til NetCom utenfor Oslo-området målt i solgte abonnement og tjenester.

I 2007 ønsket kjedekontoret til Klart Svar å etablere større kontroll på distribusjonen via sine eiere MTU gruppen og NetCom. Dette innebar at Hyldmo-familien fikk tilbud om å selge butikken til Klart Svar kjedekontor. Dette tilbudet ble akseptert og Internsystem ble ett heleid selskap.

Dermed var historien til Norges eldste kommunikasjonsforhandler over for den gang. I alle fall for en stund. Selskapets driftsmidler, ansatte og lokaler ble overdratt til et nytt firma og navnet Internsystem ble lagt brakk.

Ny start[rediger | rediger kilde]

I 2008 gjenoppsto imidlertid Internsystem-navnet igjen, ved at Rune Hyldmo etablerte et selskap med samme navn. Firmaet driver med consulting og rådgivning innen Cloud Computing. Programvare og rådgivning som f.eks SalesForce og Google Apps. Dessuten driver selskapet rådgiving omkring bygging av salgsteam osv.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]