Internationale Funkausstellung Berlin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Internationale Funkausstellung Berlin er én av verdens største messer for forbrukerelektronikk. I 2003 var IFA med 273 800 besøkende verdens største forbrukerleketronikkmesse. Mer enn tusen utstillere deltok på messen. 6 500 akkrediterte journalister fra 78 land var nærværende.

IFA-utstillingen finner sted i Messe Berlins lokaler under Funkturm.

Den første IFA-utstillingen fant sted i 1924 og het da Deutsche Funkaustellung und Photoschau. Under den syvende utstillingen i 1930 holdt Albert Einstein åpningstalen. Under utstillingen ble TV-mottakere demonstrert.

Frem til 1939 var det en årlig foreteelse, men 19502005 ble den organisert på to-årig basis. Siden 2005 har det igjen vært en årlig foreteelse.

I 1950 ble IFA-utstillingen avholdt for første gang etter den andre verdenskrig. I sentrum for messen stod VHF som hadde blitt standard hos det tyske postvesenet, industrien og radio]en siden Tyskland ved en internasjonal konferanse hadde fått et minimum av lang- og mellombølge.

Daværende utenriksminister Willy Brandt startet farge-TV-epoken i Vest-Tyskland under den 25. IFA-messen i 1967. Han trykte på en knapp, men det var tydelig at andre styrte knappetrykkingen da fargene kom straks innen Brandt rakk å trykke.

IFA-messen tilbyr muligheten for utstillerne å presentere sine nyeste produkter og utvikling til det allmenne publikum. Som et resultat av daglig rapportering i nesten samtlige tyske media, oppnår radioutstillingen en stor spredning av informasjon og reklamemeldinger har også blitt internasjonale. I historiens løp har et stort antall oppfinnelser i verden først blitt sett på messen.

IFA 2008[rediger | rediger kilde]

IFA 2008 samlet 1 245 utstillere fra 63 nasjoner og fyller to hundre tusen kvadratmeter i messehallene i Berlin.

Arrangørene håpet at over to hundre tusen fagfolk samt forbrukere skal besøke messen.

For første gang ble dessuten husholdningselektronikk presentert på messen.

Det var især fokus på elektronikk med lite energiforbruk.

Stadig flatere flatskjermer samt nye produkter for høykvalites-Tv spilte også en sentral rolle.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]