International Taekwon-Do Federation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
International Taekwon-Do Federation
Org.formVerein
Stiftet22. mars 1966
LandØsterrike
Grunnlegger(e)Choi Hong-hi
Nettstedwww.tkd-itf.org
www.itf-administration.com

International Taekwon-Do Federation (ITF) er en internasjonal taekwondo-organisasjon. Den ble grunnlagt 22. mars 1966 i Seoul i Sør-Korea, av general Choi Hong Hi.

ITF regnes som en av de to store taekwondo-stilartene i verden. Den andre er organisert i det verdensomspennende forbundet World Taekwondo.

En annen mindre internasjonal organisasjon er Global Taekwon-Do Federation, som sprang ut av ITF i 1989/90, på grunn av intern konflikt.

ITF ble igjen preget av politisk uenighet da Choi Hong Hi gikk bort i 2002. ITF ble kort tid etter delt i tre internasjonale organisasjoner, som alle kaller seg det originale International Taekwon-Do Federation.[trenger referanse]

Alle de tre ITF-organisasjonene arrangerer egne mesterskap som VM og lignende, og er i motsetning til World Taekwondo basert på semikontakt i konkurranser. ITF-taekwondo er ikke OL-gren, og har siden stiftelsen hatt et større fokus på tradisjonell taekwondo som kampkunst, kontra det å promotere taekwondo som en global konkurranseidrett.[1]

I Norge er det stilartsorganisasjonen National Taekwon-Do Norway (NTN) medlem av ITF-seksjonen i særforbundet Norges Kampsportforbund, som er den største aktøren innen denne taekwondogrenen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]