International Headache Society

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

International Headache Society (IHS) er en internasjonal medlemsorganisasjon for personer og organisasjoner som har et profesjonelt engasjement med å hjelpe folk som påvirkes av hodepine. Som en veldedig organisasjon, har IHS som formål å fremme forskning, utdannelse og ledelse rundt temaet hodepine, samt å promotere folks bevissthet om hodepine verden rundt.

IHS er en internasjonal profesjonell organisasjon, som samarbeider med andre til fordel for mennesker som påvirkes av hodepinelidelser. Hovedkvarteret ligger i London, Storbritannia. Organisasjonen har et styre som består av 12 medlemmer, hvorav fire internt fra organisasjonen. IHS organiserer også 21 ulike komitéer og interessegrupper, som hver i sær har som formål å gi råd til det sittende styret i saker som angår eget fagfelt. IHS utgir også den vitenskapelige journalen Cephalagia og det offisielle klassifiseringsverktøyet for hodepinelidelser; International Classification of Headache Disorders (ICHD), som utgis av Headache Classification Committee of the International Headache Society. Gjeldende versjon er ICHD-3, som ble publisert i januarutgaven (2018) av Cephalagia.[1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Arnold, M. (2018). Headache Classification Committee of the International Headache Society (IHS) The International Classification of Headache Disorders, 3rd edition. Cephalalgia, 38(1), 1-211. DOI: 10.1177/0333102417738202 PMID 29368949.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]