International Headache Society

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

International Headache Society (IHS) er en internasjonal medlemsorganisasjon for personer og organisasjoner som har et profesjonelt engasjement med å hjelpe folk som påvirkes av hodepine. Som en veldedig organisasjon, har IHS som formål å fremme forskning, utdannelse og ledelse rundt temaet hodepine, samt å promotere folks bevissthet om hodepine verden rundt.

IHS er en internasjonal profesjonell organisasjon, som samarbeider med andre til fordel for mennesker som påvirkes av hodepinelidelser. Hovedkvarteret ligger i London, Storbritannia. Organisasjonen har et styre som består av 12 medlemmer, hvorav fire internt fra organisasjonen. IHS organiserer også 21 ulike komitéer og interessegrupper, som hver i sær har som formål å gi råd til det sittende styret i saker som angår eget fagfelt. IHS utgir også den vitenskapelige journalen Cephalagia og det offisielle klassifiseringsverktøyet for hodepinelidelser; International Classification of Headache Disorders (ICHD), som utgis av Headache Classification Committee of the International Headache Society. Gjeldende versjon er ICHD-3, som ble publisert i januarutgaven (2018) av Cephalagia.[1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Arnold, M. (2018). Headache Classification Committee of the International Headache Society (IHS) The International Classification of Headache Disorders, 3rd edition. Cephalalgia, 38(1), 1-211. DOI: 10.1177/0333102417738202 PMID 29368949.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]