Internasjonale maritime signalflagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Signalflagg på «Gladan» og «Falken», Ystad 5. august 2015.

Internasjonale maritime signalflagg er betegnelsen på bestemte flagg som benyttes maritimt, dels for å angi bestemte bokstaver og dels for å angi en bestemt kode (melding) ved heising av et enkelt flagg. De internasjonale maritime signalflagg er en del av den internasjonale maritime kodeboken, og er utarbeidet av International Maritime Organization. I forbindelse med en regatta kan flere av disse flaggene, og kombinasjoner av dem, brukes for å signalisere andre meldinger. Da gjelder flaggene kun for båter omfattet av arrangementet, og flaggenes betydning er da fastsatt i Kappseilingsreglene.

Flagg og kodebetydning[rediger | rediger kilde]

* [1]


1-Unaone.svg 1 2-Bissotwo.svg 2
3-Terrathree.svg 3 4-Kartefour.svg 4
5-Pantafive.svg 5 6-Soxisix.svg 6
7-Setteseven.svg 7 8-Oktoeight.svg 8
9-Novenine.svg 9 0-Nadazero.svg 0

Code and answer pennant Substitute 1st pennant Substitute 2nd pennant Substitute 3rd pennant

Signalflaggene N og C sammen benyttes som nødsignal.

Anmerkning:

  1. Når signaler med bokstaver merket *) gis med lyd, må dette bare være i samsvar med de internasjonale regler til forebygging av sammenstøt i sjøen, reglene 34 og 35 idet man godtar at lydsignalene «G» og «Z» fortsatt kan bli brukt av fiskebåter i umiddelbar nærhet av andre fiskefartøyer.
  2. Signalene «K» og «S» har sine egne betydninger som landingssignaler for små båter med mannskap eller personer i nød. (Internasjonal konvensjon om sikkerhet for menneskeliv til sjøs, 1974 Kapittel V, regel 16.)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kategori:Nautical signal flags – bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons