Institutt for psykoterapi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Institutt for Psykoterapi ble opprettet i 1962 og har som formål er å fremme en landsdekkende utvikling av og forståelse for psykoanalytisk psykoterapi, og å gi utdannelse i psykoanalytisk psykoterapi for leger og psykologer.

Instituttet arrangerer utdanningsseminarer i alle de større byene i landet. Kandidatene ved Instituttet er psykologer og leger, som i tillegg til spesialistutdanning i henholdsvis klinisk psykologi og psykiatri, velger ytterligere fordypning i psykoanalytisk psykoterapi.

Instituttet er også en medlemsforening som har som formål å ivareta og formidle det psykoanalytisk orientere perspektivet i psykisk helsevern. Medlemskap kan søkes om når man har fullført hele utdanningen, eller kan dokumentere tilsvarende utdanning. Instituttet har i dag[når?] 334 medlemmer. Medlemmene har et omfattende etterutdanningstilbud, både i form av faglige møter og seminarvirksomhet over kortere eller lengre tid.

Instituttet er medlem av to internasjonale organisasjoner; European Federation of Psychoanalytic Psychotherapy in the Public Sector (EFPP) og International Federation of Psychoanalytic Societies (IFPS). Instituttet var i mai 2002 vertskap for den internasjonale kongressen, XII IFPS Forum 2002, som ble arrangert i Oslo.

Instituttets organer består av den årlige generalforsamling, styret, forskjellige utvalg og daglig ledelse. Instituttet er også representert ved lokale kontaktpersoner flere steder i landet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]