Ingrid Toogood

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ingrid Toogood
Født1976[1]Rediger på Wikidata
Stavanger
BeskjeftigelseBilledkunstner Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge[1]
Aktive år20022014
Off. nettstedwww.toogood.no 

Ingrid Toogood, egentlig Ingrid Toogood Hovland (født 4. august 1976[trenger referanse]), er en norsk billedkunstner født og oppvokst på Sola.[2]

Hun har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Oslo, og jobber på tvers av flere sjangere, inkludert maleri, skulptur, installasjon og performance. Hennes kunstneriske uttrykk kjennetegnes av malerisk illusjonisme og skulpturelle grep om hverandre: fargerike trompe-l’oeil-effekter, utskårne felter og bruk av speil.

Ingrid Toogood har blant annet hatt separatutstillinger ved ISCA Gallery, LNM, Kristiansand Kunsthall, Kinokino, Soft Galleri, Tromsø kunstforening, Hå gamle prestegard og har deltatt på gruppeutstillinger ved Stavanger kunstmuseum, Rogaland kunstsenter, Kunstnernes Hus, Stenersenmuseet. Hun er innkjøpt av blant andre Stavanger kunstmuseum, Universitetet i Oslo, Statoil og St. Olavs hospital.

I 20I5 og 2016 satt hun i juryen for Statens kunstnerstipend og i 2008 og 2009 var hun leder for Høstutstillingens nasjonale jury.[3] Ingrid Toogood jobber per januar 2022 i tillegg som teatermaler ved Rogaland Teater og er kurator ved Teatergalleriet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b RKD kunstner-ID 465306, rkd.nl, besøkt 9. september 2021[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Work». ingridtoogood (norsk). Besøkt 7. januar 2022. 
  3. ^ «Disse lokale er med på Høstutstillingen». www.aftenbladet.no. 10. september 2010. Besøkt 7. januar 2022. «Ingrid Toogood Hovland har de to siste årene vært leder av Høstutstillingens jury, men i år er hun med som kunstner.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]