Ingrid Helene Håvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingrid Helene Håvik
Født20. mai 1987[1]Rediger på Wikidata (34 år)
ÅlesundRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, låtskriverRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av HighasakiteRediger på Wikidata
Utmerkelser Spellemannprisen for årets komponist (2014)Rediger på Wikidata

Ingrid Helene Håvik (født 20. mai 1987) er en norsk låtskriver og vokalist fra Ålesund. Hun er kjent som frontfigur i Highasakite og har gitt ut et soloalbum under artistnavnet Ingrid.

Hun var tidligere medlem av bandet Your Headlights Are On som ga ut albumet Your Headlights Are On i 2011. Samme år ble Highasakite dannet og året etter ble debutalbumet All That Floats Will Rain gitt ut, med Håvik som en av hovedkomponistene. 2014 ble bandets andre album, Silent Treatment, gitt ut, med all musikk og tekst komponert av Håvik. For musikken til albumet vant hun klassen komponist under Spellemannprisen 2014. Hun var i tillegg nominert i klassen tekstforfatter mens bandet vant klassen popgruppe for albumet.

Hun ga ut soloalbumet Babylove under artistnavnet Ingrid i november 2013.[2]

Hun ble utnevnt som NTNU-jazzambassadør for 2017–2018, en tittel som årlig tildeles en jazzartist eller -gruppe som på en fremragende måte fungerer som ambassadør for NTNU og jazzmiljøet i Trondheim.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.