Ingegjerd Stuart

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ingegjerd Ebba Dagmar Løvenskiold Stuart (født Andvord 27. september 1931) er en norsk kvinne som er gift i annet ekteskap med Robert D. Stuart, tidligere amerikansk ambassadør i Norge.[1] Hun var tidligere gift med Harald Løvenskiold (1926–94), og ble utnevnt til overhoffmesterinneSlottet i Oslo i 1985. Hun flyttet siden til USA.

Ingegjerd Andvord studerte i Frankrike. Etter at hun giftet seg med Harald Løvenskiold arbeidet hun med restaurering og modernisering av boligmassen i Løvenskiold–Vækerø. Fra 1984 var hun ansvarshavende for Bærum Verks Senter.

Ingegjerd Løvenskiold har vært aktiv i Bærum Høyre, Asker og Bærum Forsvarsforening, Bærum kvinneråd og Vestre Bærum Sanitetsforening. Hun har også vært medlem av vedlikeholdsutvalget i Bærum kommune.

Ingegjerd Løvenskiold er mor til Carl Otto Løvenskiold, som er nåværende eier av Nordmarka. Fra 1989 er hun kommandør av St. Olavs Orden for fortjenestfullt virke i H. M. Kongens tjeneste. Hun er også dekorert med Kong Harald Vs portrettnål og Kong Olav Vs portrettnål.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.aftenbladet.no/lokalt/sonja/article476867.ece