Ingegjerd Stuart

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Ingegjerd Stuart
Født27. september 1931 (86 år)
Ektefelle Harald Løvenskiold, Robert D. Stuart
Far Rolf Andvord
Barn Carl Otto Løvenskiold
Beskjeftigelse Overhoffmesterinne
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Kommandør av St. Olavs Orden, Kong Harald Vs portrettnål

Ingegjerd Ebba Dagmar Løvenskiold Stuart (født Andvord 27. september 1931) er en norsk kvinne som er gift i annet ekteskap med Robert D. Stuart, tidligere amerikansk ambassadør i Norge.[1] Hun var tidligere gift med Harald Løvenskiold (1926–94), og ble utnevnt til overhoffmesterinneSlottet i Oslo i 1985. Hun flyttet siden til USA.

Ingegjerd Andvord studerte i Frankrike. Etter at hun giftet seg med Harald Løvenskiold arbeidet hun med restaurering og modernisering av boligmassen i Løvenskiold–Vækerø. Fra 1984 var hun ansvarshavende for Bærum Verks Senter.

Ingegjerd Løvenskiold har vært aktiv i Bærum Høyre, Asker og Bærum Forsvarsforening, Bærum kvinneråd og Vestre Bærum Sanitetsforening. Hun har også vært medlem av vedlikeholdsutvalget i Bærum kommune.

Ingegjerd Løvenskiold er mor til Carl Otto Løvenskiold, som er nåværende eier av Nordmarka. Fra 1989 er hun kommandør av St. Olavs Orden for fortjenestfullt virke i H. M. Kongens tjeneste. Hun er også dekorert med Kong Harald Vs portrettnål og Kong Olav Vs portrettnål.

Referanser[rediger | rediger kilde]