Ilopango internasjonale flyplass

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ilopango internasjonale flyplass
IATA: ILSICAO: MSSS
Basisdata
BetjenerSan Salvador
BeliggenhetIlopango
Åpnet1964
13°41′40″N 89°7′2″V
Nettside
http://www.cepa.gob.sv/ilopango/index.php
Kart
Ilopango internasjonale flyplass
13°41′40″N 89°07′02″V

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Ilopango internasjonale flyplass (IATA: ILS, ICAO: MSSS) er en flyplass som ligger i den østre del av byen San Salvador i El Salvador. Flyplassen var landets internasjonale flyplass fram til 1980 da den ble erstattet av den større og mer moderne El Salvadors internasjonale flyplass som ligger ca 50 km sør for byen. I dag brukes Ilopango som militærflyplass, taxiflyging og chartertrafikk. Årlig avvikles også Ilopango Air Show.[1] Flyplassen gamle terminalbygning rommer også landets flymuseum (Museo Nacional de Aviación).

Historie[rediger | rediger kilde]

Ilopango var en av de største flyplassene i Sentral-Amerika. Men under landets borgerkrig var den mål for bombing og geriljangrep. I januar 1980 ble den internasjonale trafikken flyttet til den mer moderne Comalapa internasjonale flyplass.

Reagen-administrasjonen i USA brukte flyplassen under Iran-Contras-skandalen.[2]

Rehabilitering[rediger | rediger kilde]

Flyplassen i Ilopango har samme utfordring som mange eldre flyplasser. Den ligger for nær en by, har bebyggelse tett innpå og rullebanen mangler muligheter til utvidelse.

I 2016 innviet CEPA El Salvador den nye passasjerterminalen på Ilopango internasjonale lufthavn. Venterommet har kapasitet til å ta imot maksimalt 60 passasjerer, ifølge CEPA-representanter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ilopango Air Show
  2. ^ Pious, Richard M. (2008). Why presidents fail. Lanham, Md.: Rowman & Littlefield Publishers. ISBN 978-0-7425-6284-4. OCLC 213080311.