Appendix

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Idoler med paroler»)

Appendix er en rapgruppe fra Oslo og Lillehammer bestående av Hank Nova og H-Pak, pluss det de kaller det usynlige tredjemedlemmet Krise. De gir ut musikken sin på det selvdrevne plateselskapet Crunkfunk Records. Appendix karakteriseres hovedsakelig som en venstrevridd politisk rapgruppe.

Roller inad i gruppa[rediger | rediger kilde]

Appendix er i all hovedsak en selvforsynt gruppe, med H-Pak som mer eller mindre fast musikkprodusent. Både han og Hank Nova skriver og framfører sine egne tekster. Krise er med som ekstra livebesetning (populært kalt hypeman på Hip-Hopspråk) og lager også musikkvideoer og andre videorelaterte ting for gruppa.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hank Nova og H-Pak møttes først på en Hip-Hop konsert i Lillehammer (februar 2003), hvor Hank Nova spilte med sin daværende gruppe Ekstrem Pågang, og H-Pak figurerte solo. Dagen etter konserten var begge i Krise sitt hjemmestudio med Lillehammergruppa Under Konstruksjon. Etter at låta Neste Generasjon var ferdig innspilt bestemte de seg for å starte rapkollektivet No Shirr Crew (som senere også tok opp Røde Sauer).

Ekstrem Pågang skifta etter hvert navn til Appendix, og når Redrock gikk ut av gruppa i starten av 2004 kom H-Pak inn. I løpet av dette året spilte de for det meste konserter med No Shirr Crew mens de jobbet med nytt låtmateriale. I november 2004 slapp de sin debut EP Ungdommen Nåtildags som de solgte fra sine egne hjemmesider og på konserter, det ble to opplag og skiva solgte i overkant av 400 eks. Utover i 2005 gikk No Shirr Crew mer og mer opp i liminga og det ble stadig flere konserter med bare Appendix. I de drøye to og et halvt årene det tok før oppfølger EP-en Idoler Med Paroler kom (07.05.07), spilte de om lag 40 konserter bla. som oppvarming for Gatas Parlament på Rockefeller, Blå, Storåsfestivalen og på mindre steder fra Risør til Trondheim.

Idoler Med Paroler er første utgivelse på Crunkfunk Records med distribusjon, og låter har per i dag vært hotlista på P3s Urørt og a-lista på Radio Nova. De har også fått sin første musikkvideo, men den er per i dag ikke spilt på TV.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 2007: Idoler med paroler (EP, 6 spor)
  • 2004: Ungdommen nå til dags (EP, 6 spor)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]