Hopp til innhold

ICMI

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
ICMI
Stiftet1908
LandTyskland
HovedkontorBerlin
MedlemskapInternational Mathematical Union
Nettstedwww.mathunion.org (en)

ICMI (The International Commission on Mathematical Instruction) er en internasjonal organisasjon med fokus på matematikkundervisning. Organisasjonen ble grunnlagt på den internasjonale konferansen for matematikere (ICM) i Roma i 1908.

ICMI ble grunnlagt på den internasjonale konferansen for matematikere, og det var matematikeren Felix Klein som ble valgt som organisasjonens første president. Det internasjonale tidsskriftet L'Enseignement Mathématique ble startet i 1899 av Henri Fehr og Charles Laisant, og dette tidsskriftet ble tidlig gjort til organisasjonens offisielle organ. ICMI publiserer også en ICMI-bulletin to ganger årlig, og fra og med desember 1995 har denne vært tilgjengelig på internett.

I tiden mellom 1. og 2. verdenskrig var det et avbrudd i organisasjonens aktiviteter, men i 1952 ble ICMI rekonstituert. På denne tiden ble også organisasjonen omorganisert som en underorganisasjon av The International Mathematical Union (IMU), og en stor del av midlene til ICMI kommer nå fra IMU. Som vitenskapelig organisasjon er IMU medlem av International Council of Scientific Union (ICSU). Selv om ICMI følger en del av de generelle retningslinjene for IMU og ICSU, har organisasjonen en stor grad av selvstyre.

Alle land som er medlem av IMU er også automatisk medlem av ICMI. I tillegg kan ICMI også ta opp medlemsland som ikke er medlem av IMU. For tiden er det 72 medlemsland i ICMI, og hvert av disse skal utnevne en nasjonal representant.

Som kommisjon består ICMI av to hovedorganer:

  • The Executive Committee (EC), og
  • de nasjonale representantene fra medlemslandene

Den utøvende komitéen (EC) blir utnevnt av generalforsamlingen i IMU for fire år av gangen. Sammen utgjør disse to organene generalforsamlingen i ICMI, og denne samles hvert fjerde år i forbindelse med den internasjonale kongressen for matematikkdidaktikk (ICME)

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]