Hvor er min venns hus?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hvor er min venns hus?
orig. Khane-ye doust kodjast?
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1987
Prod.landIransk
Lengde83 min.
SpråkPersisk
Bak kamera
RegiAbbas Kiarostami
ProdusentAli Reza Zarrin
Eksterne lenker

Hvor er min venns hus? (persisk: خانه دوست کجاست‎, Khane-ye doust kodjast?) er en iransk film fra 1987 med manus og regi av Abbas Kiarostami. Filmens tittel er et sitat fra et dikt av den iranske poeten Sohrab Sepehri.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien begynner med at skole-eleven Ahmad (spilt av Babak Ahmadpour) blir vitne til at læreren hans (spilt av Khodabakhsh Defai) skjeller ut en annen elev, Mohammad Reza, for gjentatte ganger å ha unnlatt å ikke gjøre hjemme-leksene sine. Mohammad blir truet med å bli utvist fra skolen, hvis han fortsetter på denne måten. Når Ahmad kommer hjem, innser han at han ved et uhell har tatt med seg Mohammad Rezas notatbok.

Til tross for at moren nekter ham å forlate hjemmet deres, velger Ahmad å forsøke å finne igjen Mohammad Rezas hjem. Underveis forsøker han å skaffe hjelp fra en rekke voksne, men de fleste ignorerer ham - eller de kan ikke svare på spørsmålene hans. Når kvelden faller på har han fremdeles ikke klart å finne huset til vennen sin. Ahmad velger derfor å vende hjem, hvor han gjør leksene på vegne av vennen sin.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]