Howrah jernbanestasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 22°34′59″N 88°20′34″Ø

Howrah stasjon.

Howrah jernbanestasjon (Howrah railway station) er Indias eldste og største jernbanekompleks.[trenger referanse] Den er en av de fire intercityjernbanestasjoner i Kolkata. De andre er Seada, Shaliar og Kolkata. Stasjonen ligger på vestbredden av Hooghly-elven og forbindes med Kolkata via Howrah-broen. Med sine 23 plattformer har den større kapasitet enn noen annen i India og er også en av de travleste.[trenger referanse]

Howrah Express[rediger | rediger kilde]

«Howrah Express» er navnet på en rekke lyntog (60-70 km/t) som går fra ulike steder i landet til Kolkata og knytter Howrah-navnet sammen med navnet på utgangstasjonen f.eks. Ernakulam-Howrah Express, eller Tiruchirappalli - Howrah Superfast Express. Et togsett omfatter vanligvis 16–22 vogner, hvorav opptil halvparten kan være sovevogner. De ulike vogners plass i togsettet følger et oppsett som er likt i alle Express.

Disse togene har alltid prioritet og kjører med flere vogner med klimaanlegg. De lengste strekningene tilbakelegges på over et døgn. Flere av disse togene har ikke daglige avganger men går to eller tre dager uken. Bhopal-Howrah Express går bare en dag i uken.

Galleri[rediger | rediger kilde]