Honda Civic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Honda Civic
ProdusentHonda
Produsert1972
KlasseKompaktbil
Karosserityper3-dørs kombicoupé
4-dørs sedan
5-dørs kombicoupé
Generasjoner10
Tekniske data
Motor1,4 l bensin
1,5 l bensin
1,6 l bensin

Honda Civic er en bilmodell i kompaktsegmentet fra den japanske bilprodusenten Honda. Modellen kom på markedet i 1972, og har vært solgt i 3-, 4- og 5-dørsvarianter.

Modellen var pr. 2012 i sin 9. generasjon.

Modellen er for tiden (2010) den japanske bilmodellen som har vært markedsført kontinuerlig gjennom det nest lengst tidsrom på det nordamerikanske markedet. Bare Toyota Corolla, som ble introdusert i 1969, har hatt lengre levetid. Civic utgjorde sammen med Honda Accord og Honda Prelude Hondas tilbud i Nord-Amerika frem til 1990-tallet. Da ble modellrekken utvidet.

Gjennom de forskjellige generasjonene er Honda Civic stadig blitt større og mer velutstyrt. Den ble introdusert i USA i juli 1972 i to-dørs versjon, mens tre-dørsvarianten kom i september samme år. Med tverrmontert motor og forhjulstrekk bød bilen på god plass til tross for de begrensede, ytre målene. Utstyrspakken var begrenset i den første tiden med radio, varmeapparat, skumfylte plastpaneler, vindusvisker med to hastigheter og lakkerte stålfelger som standard. Fra slutten av 1980-årene ble VTEC-motorer tilgjengelige for kjøpere av Honda Civic.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]