Home of the Brave

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Home of the Brave
Generell informasjon
SjangerDramafilm
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
Lengde106 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiIrwin Winkler
ManusforfatterIrwin Winkler
Mark Friedman
MusikkStephen Endelman
Foran kamera
Hovedrolle(r)Samuel L. Jackson
Jessica Biel
BirollerBrian Presley
50 Cent
MedvirkendeChristina Ricci
Chad Michael Murray
Annen informasjon
Prod.selskapMillennium Media
DistributørMetro-Goldwyn-Mayer
Premiere12. desember 2006
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Home of the Brave er en amerikansk dramafilm fra 2006.

Handling[rediger | rediger kilde]

En enhet fra det amerikanske militæret skal snart reise hjem fra en krigssone. Men oberstløytnant Dr. William Marsh, sersjant Vanessa Price, Tommy Yates, Jamal Aiken, og menig Jordan Owens (spilt av Chad Michael Murray) skal først ut på deres aller siste oppdrag. De skal være del av en konvoi som skal frakte medisinsk utstyr til en avsidesliggende landsby i Irak. Men underveis blir de overfalt av en gruppe opprørere. De fremste kjøretøyene i konvoien blir fanget i en smal gate, og blir tvunget til å slåss mot angriperne. De bakerste kjøretøyene fra konvoien klarer å unnslippe den første sperringen ved å ta en sidegate, bare for å bli møtt med en improvisert bombe skjult i kadaveret etter en død hund. Price, sjåføren, blir alvorlig såret og soldaten ved siden av henne i forsetet blir drept momentant. En annen soldat i enheten deres blir også skutt.

Aiken snubler over løse murstein fra en ødelagt murvegg og skader ryggen, så Yates og Owens fortsetter uten ham. Yates blir såret i beinet, og begynner å henge etter når Owens løper etter de som hadde angrepet dem. Imidlertid blir Owens skutt, og når Yates kommer frem er skytteren allerede borte. Det er for sent for Owens, som dør i Yates armer. Price sin høyre hånd blir amputert på grunn av angrepet, og etter at hun kommer tilbake til USA får Price fysioterapi og en protese. Men hun sliter med hverdagslige ting, som å lære å kneppe opp knapper på klærne med bare én fungerende hånd, samtidig som hun prøver å fortsette sin sivile jobb. Yates er arbeidsledig, etter å ha mistet jobben sin ved en butikk. Samtidig blir Aiken stadig mer frustrert og sint over å bli nektet støtte som krigsveteran for rygg-skaden sin og blitt avvist av kjæresten sin.

Dr. Marsh begynner å gli inn i selvdestruktiv oppførsel, og sønnen hans - sint over krigens meningsløshet og hva den har gjort mot familien hans - får problemer på skolen. Senere oppdager hans kone Marsh med en ladd pistol, og han vurderer selvmord. Han samtykker i å gå i terapi for PTSD. Der avslører han at han ikke har noen følelser over soldatene som døde. Aiken blir skutt og drept av politiet ved et lite gatekjøkken hvor kjæresten hans jobbet, etter at han tok henne og hennes medarbeidere som gissel med en pistol for å tvinge kjæresten hans til å snakke med ham. Yates får et følelsesmessig utbrudd i farens butikk, og melder seg til militærtjeneste på nytt - og blir igjen sendt til å patruljere gatene i en irakisk by.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]