Home Alone: The Holiday Heist

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Home Alone: The Holiday Heist
Generell informasjon
FilmtypeTV-film
Utgivelsesår2012
Prod.landUSA
Lengde98 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiPeter Hewitt
Foran kamera
MedvirkendeChristian Martyn
Jodelle Ferland
Malcolm McDowell
Prod.selskapFox Television Studios
Premiere25. november 2012
Eksterne lenker

Home Alone: The Holiday Heist er en amerikansk TV-film fra 2012. Den er den femte filmen i Alene hjemme-filmserien. Hovedrollene spilles av Christian Martyn, Jodelle Ferland og Malcolm McDowell. Filmen hadde premiere den 25. november 2012. Dette er den første filmen i serien, hvor handlingen ikke er lagt til Chicago.

Handling[rediger | rediger kilde]

Baxter-familien – som består av 10 år gamle Finn Baxter (Christian Martyn) hans eldre søster, Alexis, og deres foreldre Curtis Baxter og Catherine Baxter - flytter fra California til Maine. Finn er mest opptatt av det nye videospillet «Robo Infantry 3» og Alexis sitter alltid på telefonen eller chatter med venninnene sine. Men Finn blir snart gode venner med gutten i nabo-huset, Mason (Peter DaCunha), som forteller ham en historie om spøkelset etter en beryktet gangster som ettersigende hjemsøker Baxter-famliens nye hjem, noe som gjør at Finn blir redd for spøkelser.

Mens familien forlater huset for å gjennomføre julehandelen, kommer en tre ranere - Sinclair (Malcolm McDowell), Jessica (Debi Mazar), og Hughes (Eddie Steeples) - for å bryte seg inn og stjele ett gammelt og verdifullt Edvard Munch-maleri verdsatt til cirka 85 millioner dollar. Men de er uvitende om at huset nå er bebodd. De klarer ikke å finne maleriet før Baxter-familien kommer hjem, så de stikker av fra stedet. Samme kveld drar Curtis og Catherine til en fest, arrangert av Catherines nye sjef, Mr. Carson (Edward Asner). Finn og Alexis blir igjen i deres nye hjem, men foreldrene tar videospillet til Finn. Han får forbud mot å spille videospill, og Alexis får bare bruke telefonen til eventuelle nødanrop.

Den kvelden - etter å ha sett invitasjonen til festen under deres forrige besøk - planlegger tyvene å returnere til huset, fordi de tror at huset vil være helt tomt. Sinclair betror seg til Jessica og Hughes om at maleriet de leter etter faktisk var et portrett av hans oldemor, som ble stjålet fra hans familie for flere tiår siden. I mellomtiden, utforsker Finn hele huset, og han finner ett annet videospill som han prøver ut. Men når han leter etter nye batterier til videospillet, mister han kontrollen som triller ned en lang trapp og havner i kjelleren. Finn får Alexis til følge ham ned i kjelleren for å hente videospillet, og de finner en stor safe som er ulåst og et hemmelig rom bak safen. Der står maleriet som tyvene er på jakt etter. Finn blir veldig skremt av portrettet og løper opp av kjelleren. Men Alexis utløser en felle ved et uhell, og hun ender opp med å bli låst inne i det skjulte rommet bak safen.

En snøstorm blir stadig verre, og Curtis og Catherine blir tvunget til å bli værende på julebordet, og de bekymrer seg for hvordan barna deres klarer seg i det nye huset deres. Med Alexis låst inne bak safen, går Finn til en jernvare-handel for å skaffe verktøy og å få ut søsteren sin. Men han finner ikke noe utstyr som kan være nyttig. Finn går tilfeldigvis forbi Sinclair og de andre tyvene, og han overhører trioen diskutere planen om å bryte seg inn i huset hans. Finn setter opp en rekke feller rundt i huset, og tyvene utløser dem en etter en. Snart er foreldrene deres på vei hjem etter at snøstormen har lagt seg litt, og de klarer å kjøre hjem.

Tilbake i huset klarer Sinclair, Jessica og Hughes å ta Finn til fange og låser ham inne i en kassebil. Sinclair og Hughes går for å åpne safen. De finner både maleriet og Alexis, som truer med å ødelegge maleriet. Finn stikker av fra kassebilen og han redder Alexis, men han utløser ved ett uhell en annen felle som låser begge to nede i kjelleren. Da ankommer politiet for å arrestere innbruddstyvene. Familien får fire billetter til ett museum og 30 000 dollar som belønning for å ha tatt de kriminelle og for å ha funnet det verdifulle maleriet av Edvard Munch. I julegave får Finn et snowboard og ett nytt videospill. Dessuten får Alexis en ny datamaskin. Finn bestemmer seg for å ta en pause fra alle videospillene, og heller kjøre snowboard sammen med vennen Mason. Den siste scenen viser de kriminelle som blir tatt bilder og fingeravtrykk av ved politistasjonen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]