Hof (Åsnes)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Hof i Hedmark»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Bygdesenteret i Hof anno 2017

Hof ligger i landskapet Solør i Innlandet, og består av de tre nåværende soknene Hof, Hof Finnskog og Arneberg. Hof grenser til Grue i sør, Åsnes i nord, Våler, Nord-Odal og Stange i vest og Sverige i øst.

Hof var tidligere en selvstendig kommune i daværende Hedmark fylke, opprettet i 1837. Hof kommune omfattet den gangen et område større enn det det som i dag beskrives som Hof. Hof kommune bestod fra 1837 av det som i dag er Våler kommune, Åsnes kommune og deler av Grue kommune.

Administrativ historie[rediger | rediger kilde]

I 1849 ble Hof delt i to da kommunen Åsnes og Våler med 7 087 innbyggere ble skilt ut som egen selvstendig enhet. Hof hadde da 2 913 innbyggere og et areal på omtrent 422 km². Kommunen Åsnes og Våler ble i 1854 delt i kommunene Åsnes og Våler. Hof ble 1. januar 1963 slått sammen med Åsnes til en ny kommune med navnet Åsnes; Hof hadde da 3 222 innbyggere. 1. januar 1969 ble den bebodde delen av kretsen Rotberget som ligger i Hof Finnskog overført fra Åsnes til Grue. Overføringen omfattet et område på omtrent 10,6 km² og 23 innbyggere.

Litteratur[rediger | rediger kilde]