Hjelp:Testing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Man bør teste en endring før man gjennomfører den.

Endringer av en side[rediger | rediger kilde]

Det finnes en forhåndsvisningsknapp nær lagreknappen. Man bør kontrollere for å passe på at lenkene er korrekte og at stavingen er riktig.

Staving[rediger | rediger kilde]

linuxquestions.org synes å ha en stavekontroll i sin modifiserte verson av MediaWiki. Man kan også bruke Konqueror eller Firefox med en stavekontrollutvidelse til å kontrollere staving innenfor nettleservinduet.

Teste funksjoner i eksisterende programvare på et av de vanlige prosjektene[rediger | rediger kilde]

Dette gjelder i alle tilfeller for tester som avhenger av innstillinger som er forskjellige per prosjekt, slik som:

Det kan gjøres:

  • på spesialsider som Wikipedia:Sandkasse
  • på brukersider og undersider
  • ved bruk av forhåndsvisning - denne kan ikke brukes til å teste hvordan en endring av siden påvirker en annen side, slik som ved endring av en mal; til å teste automatisk konvertering av wikitekst, den nye wikiteksten kan sees ved å trykke på Vis endringer. Automatisk konvertering av spesialtegn til numeriske desimalkoder kan sees i redigeringsboksen.

En test som involverer variabelen {{PAGENAME}}, f.eks. en lenke til et bilde eller en annen side med et navn som inneholder {{PAGENAME}} kan utføres på diskusjonssiden siden verdien av variabelen er den samme på den siden.

Sysoper som tester de tilgjengelige lenkene og hvordan ting virker for ordinære innloggede brukere kan logge inn under et annet navn, eller i et prosjekt hvor de ikke er en sysop.

http://test.wikipedia.org/.

En fordel er at den ikke virker inn på eller roter til de vanlige prosjektene. Prosjektet kan nullstilles, eller historikk kan på annen måte gå tapt, så det man vil beholde må man lagre andre steder.