High North Dialogue

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

High North Dialogue er en årlig konferanse hvis formål er å drøfte utfordringer og muligheter for verdiskaping i Arktis og nordområdene. Den blir arrangert av Nordområdesenteret ved Handelshøgskolen Nord universitet i Bodø[1].

Konferansen samler dem som er opptatt av utviklingen i og av nordområdene, inkludert politikere og byråkrater i de ulike arktiske statene, industriledere, representanter fra ulike næringer som fiskeri, turisme, olje, gass og mineraler, samt NGO-er, urbefolkning, lokale og regionale administrasjoner og akademia. Ikke minst er det en konferanse for master- og PhD-studenter, som kan ta studieemner som en del av konferansen.[2] Hensikten med konferansen er å oppmuntre og legge til rette for dialog mellom de ulike interessene, informasjons- og erfaringsutveksling, fremme bærekraftig utvikling i nordområdene og diskutere «beste praksis»-løsninger[3]. Konferansen het tidligere Arctic Dialogue [4].

Æresprisen High North Hero deles ut i forbindelse med konferansen. Tidligere vinnere inkluderer den amerikanske forretningsmannen Scott Minerd og tidligere finske statsministeren Paavo Lipponen[5].

Andre norske konferanser som omhandler nordområdene inkluderer Kirkeneskonferansen i Kirkenes og Arctic Frontiers i Tromsø.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Invitation to the High North Dialogue Conference 2017». News (engelsk). Besøkt 31. oktober 2017. 
  2. ^ «Master Course |». www.highnorthdialogue.no (engelsk). Besøkt 31. oktober 2017. 
  3. ^ «High North Dialogue | The Arctic Institute». The Arctic Institute (engelsk). Besøkt 31. oktober 2017. 
  4. ^ «Previous Conferences |». www.highnorthdialogue.no (engelsk). Besøkt 31. oktober 2017. 
  5. ^ «High North Hero |». www.highnorthdialogue.no (engelsk). Besøkt 31. oktober 2017.