Henning Ottersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Henning Ottersen
Født12. april 1985 (39 år)
Norges flagg Drammen, Norge
BeskjeftigelseLandslagssjef
NasjonalitetNorge
SportTroppsturn

Henning Ottersen (født 12. april 1985 i Drammen) er en norsk tidligere troppsturner som fra 1. oktober 2016 er landslagstrener for Norges landslag i troppsturn.

Norge har ikke tidligere hatt offisielt landslag i troppsturn i regi av Norges Gymnastikk- og Turnforbund, men dette ble etablert fra 1. januar 2017.[1]

Utdanning og idrettskarriere[rediger | rediger kilde]

Ottersen har en bachelorgrad i idrettsvitenskap med spesialisering i idrettsbiologi fra Norges idrettshøyskole, og har også en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Høgskolen i Buskerud.

Han har tidligere vært aktiv innen troppsgymnastikk, og deltok blant annet på Norges lag som vant TeamGym mix i Europamesterskapet i troppsgymnastikk 2010. Han har også to sølv- og én bronsemedalje fra andre EM, samt nærmere 30 NM-gull.[2]

Norge har lenge deltatt internasjonalt i troppsgymnastikk, men fram til 2017 med privat organiserte landslag i EM, og fra 2012 under navnet Team Norge. Ottersen har vært i trenerteamet i Team Norge siden oppstarten. Team Norges landslag har oppnådd blant annet sølv i mix og bronse for herrer i Europamesterskapet i troppsgymnastikk 2012 og Europamesterskapet i troppsgymnastikk 2014.

Han ble landslagstrener på full tid for det offisielle norske landslaget som ble etablert 1. januar 2017.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]