Henicocoridae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Henicocoridae
Vitenskapelig(e)
navn
:
Henicocoridae
Norsk(e) navn:
Hører til: Lygaeoidea?, teger,
nebbmunner,
insekter
Antall arter: bare én kjent
Habitat: i skog
Utbredelse: sørlige Australia
Delgrupper:

Henicocoridae er en familie av insekter som tilhører tegene, en gruppe av nebbmunner. Gruppen omfatter bare én kjent art, Henicocoris monteithi, som er beskrevet fra kald-tempererte områder i det sørligste Australia. Tegene har det til felles at munndelene er sugende og at de suger opp næringen.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Henicocoris monteithi er en middelsstor, avlangt-oval tege. Hodet er fremstrakt, punktøyne (ocelli) finnes. Både antennene og sugesnabelen består av fire ledd. Pronotum er bredere enn langt, trapes-formet. Beina er slanke, føttene består av tre ledd. Forvingene er harde, bille-lignende, bakvingene mangler. Bare hunnen har blitt formelt beskrevet, men hanner er også kjent.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Nesten ingenting er kjent om biologien til denne arten, som er funnet i kald-tempererte skoger. Den er blitt samlet inn løpende på falne trestammer om natten. Man vet ikke hva den spiser.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Henicocoris monteithi har en ganske begrenset utbredelse og er bare kjent fra fjellområdet Otway Ranges i delstaten Victoria, og ved sørkysten av New South Wales.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Det er ganske usikkert om Henicocoridae bør regnes til Lygaeoidea. Noen nyere klassifikasjoner fører familien til en overfamilie, Idiostoloidea, sammen med familien Idiostolidae.

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Australian Faunal Directory – Henicocoridae (2002) [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]