Hemmings Motor News

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hemmings Motor News er et månedlig magasin rettetet mot forhandlere og samlere av antikke, klassiske og eksotiske sportsbiler. Det er den største og eldste publikasjon av sitt slag i USA, med salg av 211 510[1] eksemplarer per måned, og er best kjent for sin store rubrikkannonse-seksjon. Magasinet teller som abonnenter og annonsører praktisk talt alle kjente selgere og samlere av klassiske biler, inkludert Jay Leno og hans Big Dog Garage[2] [1], og de fleste bilklubber for samlere finnes i abonnementlisten. Bladet ble startet av Ernest Hemmings i Quincy i Illinois, i 1954, og deretter kjøpt av Terry Ehrich som flyttet virksomheten til Bennington i Vermont.

Ehrich publiserte magasinet frem til sin død i 2002. Selskapet ble deretter kjøpt opp av American City Business journals.[3] Hemmings har i dag 100 ansatte ved sitt hovedkvarter i Bennington i Vermont.

I 1970 startet Hemmings publikasjonen Special Interest Autos (SIA), et tidsskrift som kom ut hver annen møned, primært fokusert på amerikanske samlerbiler. Fra 2000 til 2003 publiserte de muskelbil- og hotrodmagasinet. Hemmings Rods and Performane. I 2003 ble det relansert som Hemmings Muscle Machines med muskelbiler som eneste fokus.

I 2004, kort tid etter utgivelsen av Hemmings Muscle Machines sluttet Hemmings utgivelse av SIA og begynte å utvikle dets etterfølger, Hemmings Classic Car som ble lansert i oktober samme år og ble fulgt opp i 2005 av Hemmings Sports & Exotic Car i 2005.

Hemmings Motor News inneholder også en 80-siders seksjon med redaksjonelt innhold. Dette omfatter samlerbiler og auksjoner av sportsbiler, klassiske touring biler, førkrigs biler og historiske racerbiler, så vel som familie-type biler.

Hemmings selger også en stor linje av kalendere, klær, skilt og andre gjenstander knyttet til biler og andre memorabilia, og har en utstilling av om lag 25 biler ved hovedkvarteret.

Hemmings Classic Car[rediger | rediger kilde]

Hemmings Classic Car, utgitt av Hemmings Motor News. er et månedlig magasin og etterfølger av Special Interest Autos, som dekker temaet amerikanskbygde samlerbiler rettet mot entusiaster, eiere, samlere, forhandlere, bilbyggere og delprodusenter.

Hemmings Classic Car samler en rekke forskjellige målgrupper av bilsamlere i en felles publikasjon med vektlegging på amerikanske biler fra den tidlige etterkrigsperioden fra 1946 til 1960. Andre kategorier som er innkludert er bronseperiodens biler fra før 1916, førkrigsbiler. CCCA-anerkjente klassiske biler og biler fra 1960-årene til tidlig i 1980-årene.

Hemmings Classic Car er en presentasjonen av disse amerikanske biler på sitt beste. Gjenoppbygnings bilder av hele restaureringsprosessen vises leserne og hva det tar av tid å gjøre en førsteklasses, prisvinnende restaurering. Det er det mestselgende magasin over gamle biler i verden.[4]

Hemmings Sports & Exotic Car[rediger | rediger kilde]

Hemmings Sport & Exotic Car, utgitt av Hemmings Motor News, er et magasin for bilentusiaster med innhold som består utelukkende av samlerbiler som er bygget utenfor USA. I 2008 var det den raskest voksende bilpublikasjon i USA.[4] I mars 2017 sendte Hemmings et brev til sine abonnementer av Sport & Exotic Car hvor de informerte dem om at mai 2017 utgaven ville bli den siste, mye til skuffelsen av deres lojale tilhengere. De sa at det var «finansielle årsaker» som var årsaken til nedleggelsen.

Hemmings Muscle Machines[rediger | rediger kilde]

Hemmings Muscle Machines er et månedlig tidsskrift utgitt av Hemmings Motor News som fokuserer på etterkrigstidens muskelbiler. Innholdet omfatter originale biler, restaureringer, forandrede biler og ny-produserte muskelbiler.

Deltakelse i bilkonkurranser[rediger | rediger kilde]

I 1979 deltok et team fra Hemmings i Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy-Dash.[5][6] I 1986, deltok samme laget, ledet av Terry Erich, den tidligere BMW motorsykkel fabrikkfører Justus Taylor og Hemmings sjefredaktør David Brownell deltok i det Great American Race,[7] og Hemmings ble senere hovedsponsor for løpet. I 2007 avsluttet Hemmings sin deltakelse i det som nå blir kalt Great Race, og begynte å delta i Hemmings Vintage Car Rally.[8] Hemmings-sponsing av Great Race igjen i 2011.[9]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «eCirc for Consumer Magazines». Alliance for Audited Media. 31. desember 2012. Arkivert fra originalen . Besøkt 21. juni 2013. 
  2. ^ Hemmings Blog
  3. ^ «American City to aquire [sic] Hemmings Motor News». 
  4. ^ a b Audit Bureau of Circulation 2008 financial year data
  5. ^ Brock Yates. Cannonball! World's Greatest Outlaw Road Race. Motorbooks International. ISBN 0-7603-1633-3. 
  6. ^ ’’Special Interest Autos’’ #52, ISSN 0049-1845
  7. ^ ’’Special Interest Autos’’ #96, ISSN 0049-1845
  8. ^ Hemmings Branson Vintage Rally Arkivert 17. august 2009 hos Wayback Machine.
  9. ^ Great Race Launches From Chattanooga On June 11, The Chatanoogan.com, May 16 2011 Arkivert 19. september 2011 hos Wayback Machine.