Hemmeligheten bak min suksess

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hemmeligheten bak min suksess
orig. The Secret of My Succe$s
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1987
Prod.landUSA
Lengde111 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense12 år (1987) (Norge)
Bak kamera
RegiHerbert Ross
ProdusentHerbert Ross
Nora Kaye
ManusforfatterA.J. Carothers (story)
Jim Cash (manus)
MusikkNight Ranger
Roger Daltrey
Pat Benatar
SjeffotografCarlo Di Palma
KlippPaul Hirsch
Foran kamera
MedvirkendeMichael J. Fox
Helen Slater
Richard Jordan
Margaret Whitton
John Pankow
Fred Gwynne
Prod.selskapUniversal Pictures
Premiere10. april 1987 (USA)
Eksterne lenker

Hemmeligheten bak min suksess (originaltittel: The Secret of My Succe$s) er en amerikansk filmkomedie fra 1987 med Michael J. Fox i hovedrollen. Regien er ved Herbert Ross, mens manus er ved Jim Cash (som året før hadde stor suksess med filmen Top Gun).

Hemmeligheten bak min suksess fikk forholdsvis lunken mottakelse av filmkritikerne, men ble til tross for det en publikumssuksess både i USA og til en viss grad utenfor.

Handling[rediger | rediger kilde]

Brantley Foster (Michael J. Fox) er en vellutdannet ung mann som flytter fra Kansas til New York for å gjøre karriere. Etter flere skuffelser får han omsider jobb i foretaket hos sin rike onkel. Der må han begynne lengst nede i hierarkiet, på postavdelingen, i et gigantisk foretak med usympatiske sjefer. I et forsøk på å imponere en kvinnelig sjef utgir han seg for å være en av mellomlederne i bedriften, noe som også skal bidra til at han roter seg inn i en rekke forviklinger.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen fikk forholdvis beskjeden mottakelse av filmanmelderne og har oppnådd 58% på Rotten Tomatoes (juli 2009).[1] Den kjente filmkritikeren Roger Ebert gav en og en halv (av fire) stjerner.[2]

Til tross for lunken mottakelse av anmelderne ble den en publikumssuksess i USA og en moderat suksess utenfor. Den innbrakte $67 millioner på amerikanske kinoer og $111 millioner globalt. Den ble den syvende mest innbringende filmen i USA for 1987.[3]

Den ble i 1988 tildelt en BMI Film Music Award for sountracken og samme år nominert til en Golden Globe (også for sountracken).

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nett-TV[rediger | rediger kilde]