Heljar Berge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Heljar Berge
Født10. des. 1969Rediger på Wikidata (53 år)
BeskjeftigelseSkuespiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
IMDbIMDb

Heljar Berge (født 10. desember 1969) er en norsk skuespiller, produsent[1], regissør[2] og manusforfatter[3].

Berge var stemmeskuespilleren som ga lyd til rollefiguren «Hubert Hoggerud» i Gråtass-filmene.[4] Han hadde først rollen som «Harry Hoggerud» i Gråtass-forestillingene, men etter at Harry ble kastet i fengsel fikk han en ny rolle som «Hubert Hoggerud» i både filmene og forestillingene. I 1998 ga han norsk stemme til «Petri» i den sjette filmen om Lillefot og vennene hans, Hemmeligheten om Dinofjellet.[4]

Berge er en av nøkkelpersonene bak den årlige sommerrevyen i Sandefjord, Hvalsommer.[1][5] Han har også vært regissør på en rekke lokalrevyer i Vestfold, blant annet for Makalausen Revygruppe i Hvarnes i Larvik kommune.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Hvalsommer 14». fonteltet.no. Arkivert fra originalen 16. august 2018. Besøkt 16. august 2018. 
  2. ^ Tørrestad, Yngve (29. oktober 2010). «Helaften med sprek 60-åring». NRK. Besøkt 16. august 2018. «Sandefjord Teaterforening har ikke bare medlemmer fra Sandefjord. Denne gangen er det også med aktører fra Larvik, Kodal og Andebu foruten Sandefjord. Heljar Berge har regien, mens Olaf Hansen Haugan er musikkansvarlig. Trine Lise Aadne har koreografien.» 
  3. ^ Horntveth, Kjell. «Rockeulven». www.horntveth.com. Besøkt 16. august 2018. 
  4. ^ a b «Heljar Berge». www.filmfront.no. Besøkt 16. august 2018. 
  5. ^ «Blåser en lang marsj i Bakgården». www.sb.no (norsk). 10. april 2012. Besøkt 16. august 2018. «Vi kan vente oss den totale galskap når Hvalsommer-gjengen noen uker og varmegrader fram i tid blåser en lang marsj i Bakgården. (---) Temaet humorkvartetten, som nå har blitt kvintett, spiller på denne gangen, er korps og korpsliv. | Det begrunner hvalgeneral Heljar Berge på følgende vis: – Sandefjord er korpsbyen framfor noen, og alle har hatt en nabo som har terrorisert nabolaget med øving på hornet, sier han. | Selv har han nesten fem års fartstid som trombonist i Andebu skolekorps, og burde være godt kvalifisert til å lede an i både marsj og marsjering.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]