Hedging

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

I finans er hedging (sikring på norsk) en investering som utføres spesielt for å minimere eller fjerne risiko ved en annen investering.

Hedging er en forretningsstrategi skapt for å minimere faren for uønsket forretningsrisiko, samtidig som man tillater bedriften å profittere fra en investering. Normalt vil en hedger investere i et verdipapir som personen oppfatter som underpriset i forhold til dets «handelsverdi», og kombinere dette med et blankosalg av ett eller flere relaterte verdipapirer. Dermed er hedgeren likegyldig til svingninger i markedet som helhet, og er kun interessert i utviklingen av det underprisede verdipapiret i forbindelse med hedgingen. Holbrook Working, en pionér i hedging-teori, kalte denne strategien for «spekulasjon i grunnlaget»[1], hvor grunnlaget er differansen mellom hedgingens teoretiske verdi og dens faktiske verdi (eller mellom spot og futures-prisene i arbeidstid).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1] Nettsted om finans

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Economic template.svgDenne økonomirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.