Hasle/Ise Salongskytterlag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hasle/Ise Salongskytterlag (HISSL) er et skytterlag med tilhørighet i bydelene Hasle og Ise i Sarpsborg kommune i Østfold. Laget ble stiftet 1. juni 1997, ved en sammenslåing av de to lagene Hasle Salongskytterlag og Ise Miniatyrskytterlag.

Det eldste av lagene, Ise Miniatyrskytterlag, ble stiftet 20. november 1927. Lagets første formann var Sigurd Thue. Han ble etterfulgt av Godtfred Haakafoss, som var formann i 60 år, fra 1934 til 1994. Laget holdt til i lokalet Varden på Ise, hvor det var en 15-metersbane med 6 standplasser. En 50-metersbane med 15 standplasser ble i 1965 bygget ved Sikkeland på Ise. På denne banen er det senere blant annet blitt arrangert norgesmesterskap 2 ganger. Skytterlaget fikk i 1980 bygget en 10-meters luftgeværbane i kjelleren i rådhuset til tidligere Skjeberg kommune. I 1995 var det slutt på skytingen i Varden, ettersom både lokalet og baneforholdene ikke lenger tilfredsstilte kravene som nå ble stilt. I de 2 årene fram til sammenslåingen var laget derfor uten egen 15-metersbane.

Hasle Salongskytterlag ble stiftet 18. februar 1967. Laget hadde 25 medlemmer fra starten, og deres første formann var Robert Lilleborgen. Laget holdt de første 5 årene til i en brakke ved Hasle trafo. Skytterhuset sto ferdig i 1972, og det er senere blitt påbygget flere ganger. Det rommer i dag en bane med 6 standplasser og skivetrekk.

Det har vært lagt stor vekt på rekrutteringen, og laget har hatt en av fylkets største ungdomsgrupper gjennom mange år.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]