Harry Vardon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Harry Vardon

Harry Vardon (født 9. mai 1870, død 20. mars 1937) var en britisk golfspiller.

Vardon ble født i GrouvilleJersey. Han spilte fotball på fritiden og var innstilt på å bli gartner, men ble inspirert av sin eldre bror Tom til å begynne med golf da han var i tenårene. I en alder av 20 år var profesjonell. Han ble den første profesjonelle golferen som spilte i knickers, skjorte, slips og jakke, og i løpet av få år var han golfens første superstjerne.

I 1896 tok Vardon sin første av seks seire i The Open Championship. I 1900 ble han golfsportens første internasjonale kjendis da han turnerte i USA og spilte over 80 turneringer, og avsluttet det hele med en seier i US Open Championship. Tyve år senere, 50 år gammel, kom han på annenplass i samme mesterskap.

Gjennom karrieren vant Vardon 62 golfturneringer. Han utviklet et køllegrep som bærer hans navn, Vardongrepet, og brukes av over 90 prosent av alle golfspillere i dag. I de senere årene ble han banearkitekt og tegnet mange golfbaner i Storbritannia. Etter å ha blitt rammet av tuberkulose slet han med helseproblemer i flere år, men fortsatte som golfinstruktør og -skribent. Vardon døde i 1937 i Hertfordshire i England.

I 1974 ble Vardon plukket ut som en blant de første til å innsettes i Golfens æresgalleri. Noen av hans utmerkelser, inkludert premiene fra alle seirene i The Open, er utstilt i en egen hyllest til ham i Jersey Museum.

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori