Harald Nævdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harald Nævdal
Født6. juli 1970Rediger på Wikidata (53 år)
Bergen
Beskjeftigelse
NasjonalitetNorge
Medlem avImmortal
Perfect Visions
Musikalsk karriere
PseudonymDemonaz Doom Occulta, Demonaz
SjangerBlack metal
InstrumentGitar, vokal, elektrisk gitar
Aktive år1989
PlateselskapNuclear Blast
Nettstedhttps://myspace.com/demonaz
Tidligere band
Old Funeral
Amputation

Harald Nævdal (født 6. juli 1970), også kjent under artistnavnene «Demonaz Doom Occulta» og «Demonaz», er gitarist og låtskriver for det norske black metal-bandet Immortal.

Karriere[rediger | rediger kilde]

I Immortal er han kjent for sine sangtekster, ukonvensjonelle for black metal, med fokus på iskaldt landskap og et oppdiktet land kalt «Blashyrkh». Historien om «Blashyrkh» er gradvis fortalt gjennom Immortal sine album. Han bruker landsbygda utenfor Bergen som inspirasjon. Han var også kjent for sin enkle, men ekstremt raske gitarspill. Sammen med Abbath var de kjernen i Immortal frem til 1997.

Han ble i 1997 diagnostisert med seneproblemer og kunne ikke lenger spille gitar i samme hastighet som før. Men han fortsatte med å skrive låter og fungerer ofte som manager i Immortal. Han ble med på turnéer og blir fremdeles ansett av Abbath, Horgh og Apollyon som et medlem. Etter å ha gjennomgått operasjon for seneprpoblemene sine i 2013 har han igjen startet å spille gitar for bandet, og har spilt gitar etter Abbath forlot bandet i 2015.

Han har startet bandet Perfect Visions hvor han selv er vokalist. Bandet inneholder de fleste medlemmene av bandet I. Han skrev tekstene på I albumet Between Two Worlds.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Immortal[rediger | rediger kilde]

Amputation[rediger | rediger kilde]

Old Funeral[rediger | rediger kilde]

I[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Demonaz's hos MySpace