Harald Konow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Harald Georg Christian Konow»)
Harald Konow
Født18. juni 1841Rediger på Wikidata
København
Død29. jan. 1883Rediger på Wikidata (41 år)
Balestrand
BeskjeftigelseVeterinær, agronom Rediger på Wikidata
FarWollert Konow
SøskenWollert Konow
NasjonalitetNorge

Harald Georg Christian Konow (født 18. juni 1841 i København, død 29. januar 1883 i Balestrand) var en norsk dyrlege og statsagronom.

Liv[rediger | rediger kilde]

Han var sønn av brukseier Wollert Konow (1809–1881) og Marie Louise Oehlenschläger, og bror av statsminister Wollert Konow (SB).

Etter å ha vært elev ved Søndre Bergenhus amts landbruksskole på Sandvik studerte han ved Den kongelige Veterinær- og Landbohøiskole i København, hvor han tok eksamen i 1863. Tilbake i Norge ble han ansatt som amtsdyrlege i Hardanger og Voss. I 1868 ble han utnevnt til amtsdyrlege i Nordhordland, hvor han særlig skulle gi befolkningen opplæring i meieridrift.

I 1876 ble Konow ansatt som statsagronom med ansvar for å fremme husdyravlen på Vestlandet, etter en beslutning i Stortinget. I denne stillingen bodde han i Balestrand. Han døde i 1883 etter å ha blitt syk på en tjenestereise.

Konow reiste over hele Vestlandet, holdt foredrag og var dommer ved utstillinger av husdyr. Han utga også en del skrifter om husdyrbruk, både egenforfattede og oversettelser fra andre språk.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Litteratur[rediger | rediger kilde]