Harald A. Holm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harald A. Holm
Født8. november 1918
Død18. mai 2014 (95 år)
Beskjeftigelse Politiker, gårdbruker
Parti Venstre
Nasjonalitet Norge

Harald A. Holm (født 8. november 1918 på slektsgården Holmberget, Kvelde, død 18. mai 2014) var ordfører i Hedrum kommune fra 1972 til 1975. Han representerte Venstre. Han var i mange år en sentral skikkelse i det politiske liv i Hedrum kommune og satt en årrekke i kommunestyre og formannskap.

Holm var bonde og fikk sin landbruksutdannelse på Tomb jordbruksskole, hvor han gikk i det første kullet. På Tomb dannet han elevlag og senere Tomb agronomlag, hvor han var formann i fem år. I tillegg til å drive gården, hadde han etter hvert mange verv i ulike sammenhenger, blant annet Larvik Meieri, Larvik Potetmelfabrikk, Grinda avfallsselskap, Vestfold landbruksselskap, Vestfold landbruksskole og Bø oksestasjon. Han var også storfedommer. I Vestfold Slakteri var han ordfører i representantskapet.

Han var også engasjert i kristelig arbeid. I Vestfold krets av Indremisjonen var han formann i to år. Holm var formann i Hedrum menighetsråd i 11 år, var kirkeverge i 35 år og klokker i en årrekke. Som kirkeverge fikk han orden på gravstedene på kirkegården og selv om Riksantikvaren var negativ til det, fikk han bygget handikaprampe ved inngangen til Hedrum kirke. Kassererjobben for menighetsbladet hadde han til 2011, da var han 92 år. I tillegg var han opptatt av avholdssaken og allerede som 16-åring ble han formann i Næss og Melø avholdslag. Han var også medlem av Tempelridderordenen, hvor han hadde 10. grad og hadde besøkt 19 templer rundt om i Norge.

Heder[rediger | rediger kilde]

  • Kongens fortjenstmedalje 2008

Kilder[rediger | rediger kilde]