Handlenett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En tøypose

Et handlenett er en veske med parallelle håndtak som er festet på sidene av nettet. Handlenett er ofte laget av stoff, men kan også være tilvirket av lær eller plastmateriale. Stoffnett brukes ofte som gjenbrukbare handleposer.

I de siste tiårene er kraftig nylon og andre lettstelte syntetiske stoffer blitt vanlig, selv om disse kan bli dårligere ved langvarig sol-eksponering. Mange av dagens rimelige eller gratis handlenett er ofte laget av resirkulert materiale, fra minimalt behandlede naturlige fibre, eller fra biprodukter fra organisk materiale.

Et strandnett er gjerne et litt større nett som ligner på et handlenett, ofte i bomull eller annet tekstilmateriale, hvor man kan ha med håndkle og strandsaker, eller en rekke andre ting som solkrem og solbriller.

Miljøhensyn[rediger | rediger kilde]

En salgsfremmende tøypose

Hvis et handlenett skal være et alternativ til alternativ til en plastpose eller en papirpose, må nettet kunne brukes et visst antall ganger før den kastes.

Ifølge en studie fra det britiske UK Environment Agency måtte et bomullsnett kunne brukes i minst 131 dager før det hadde den samme miljøpåvirkningen som en plastpose.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Edwards, Chris; Joanna Meyhoff Fry (2011). «Life cycle assessment of supermarket carrier bags: a review of the bags available in 2006» (PDF). UK Environment Agency.