Han er en drage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Han er en drage
orig. Он — дракон
Generell informasjon
GenreFantasyfilm, melodrama
Utgivelsesår2015
NasjonalitetRussland
Lengde110 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiIndar Dzhendubaev Rediger dette på Wikidata
ManusMarina Djatsjenko-Sjirsjova, Serhiy Dyachenko Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Timur Bekmambetov
FotoSergej Trofimov Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeVjatsjeslav Tsjepurtsjenko, Jegor Zubartsjuk, Stanislav Ljubsjin,[1] Matvej Lykov, Marija Poezzjajeva Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapBazelevs Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)3. desember 2015
Eksterne lenker

Han er en drage (originaltittel: Он – дракон/On – drakon) er en russisk film fra 2015, regissert av Indar Dzjendubajev.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

I Kyivriket kjenner innbyggerne ingen lykke, bare frykt fordi en fryktelig drage har terrorisert en lokal landsby og dens folk. For å blidgjøre dragen bruker landsbyboerne et ritual som ofrer unge jomfruer, og de synger en eldgammel sang for å tilkalle dragen. Dragen bortfører en av jomfruene, men en modig ridder reiser til en øy hvor dragen holder til for å redde sin store kjærlighet. Ridderen og dragen kjemper en hard kamp, og dragen blir beseiret. Ridderen frigjorde folket sitt fra frykt, og det fryktede ritualet ble i stedet forvandlet til en bryllupseremoni.

Mange år senere er den unge prinsesse Miroslava (spilt av Maria Pojezzjaejva) med kallenavnet Mira, forlovet med Igor, dragedreperens barnebarn. Faren og søsteren Jaroslava tror hun er umoden og barnslig, fordi hun fremdeles liker eventyr og synes det er morsomt med leketøy. Mira blir sendt for å møte sin fremtidige ektemann. Samtidig synger folket hans den eldgamle rituelle sangen til bryllupet deres. Men under bryllupet dukker dragen opp igjen, og fanger Mira. Der møter hun en merkelig skapning, og en ung mann som ikke kan huske sitt eget navn. Mira tror mannen er en annen fange, og kaller ham Arman.

Snart oppdager hun at Arman egentlig er dragen som bortførte henne. Han lever i sin menneskelig form, men blir noen ganger forvandlet til en drage mot sin vilje. Som drage er Arman ikke istand til å kontrollere seg selv. Arman ønsker å leve som en vanlig mann, og knuse sin indre drage fordi han er redd for å skade Mira. Miras frykt for dragen får henne til å klargjøre en båt i all hemmelighet for å komme seg unna. Når Arman får vite om forberedelsene hennes, avslører han den virkelige grunnen til at dragene tidligere hadde brakt jomfruer for å kunne brenne dem til døde, og fra asken til hver kvinne blir en ny drage født. Det var slik Arman ble født.

Arman beordrer Mira å reise sin vei, slik at hun kan unngå denne skjebnen. Mira kommer seg hjem. Men da hun forbereder seg til bryllupet med Igor, innser Mira at hun egentlig elsker Arman, og ikke kan leve uten ham. Mira synger den rituelle sangen for å tilkalle dragen. Arman fanger Mira på nytt, og bringer henne til øya. Han har til hensikt å brenne henne, men Mira viser ikke frykt for dragen og bekjenner sin kjærlighet til ham. Dette lar Arman endelig kontrollere seg selv som en drage.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Marija Poezzjajeva som Miroslava «Mira»
  • Matvej Lykov som Arman
  • Ivo Gospodinov
  • Stanislav Ljubsjin
  • Ieva Andrejevaite som Jaroslava

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]