Hammarbyhamnen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norra og Södra Hammarbyhamnen, utsikt mot øst.

Hammarbyhamnen var et havneområde i sør-Stockholm. Anlegget er inndelt i Norra Hammarbyhamnen og Södra Hammarbyhamnen. Dens inløp er Danvikskanalen ved Danvikstull, og Hammarbyslussen ved Skanstull. Norra og Södra Hammarbyhamnen ble anlagt i 1926 samtidig med Hammarbyleden. Fra først på 1990-tallet har de gamle havneområdene gradvis blitt bebygget og den gamle havnevirksomheten kraftig redusert.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hammarbyhamnen, utbygningsplan fra 1929.

Et av formålene med Hammarbyleden var å skape et nytt havneområde, Hammarbyhamnen. Ettersom Hammarbyslussen ble lagt langt mot vest var det mulig å anlegge en sentralt beliggende havn med slusefri tilgang til Østersjøen. Dette muliggjorde et nytt lager- og industriområde på Stockholms store jordområder innen søndre Södermalm og nordre Hammarby.

I øst lå «Barnängskajen» (oppkalt etter Barnängen) som stykkgods- og lagerhavn. Den midterste delen besto av «Blecktornskajen» (oppkalt etter Blecktornsområdet) som ble brukt som massgodslager for blant annet kull, koks og sement. I vest lå en lokalhavn for innførsel av blant annet ved og teglstein. De første industrietableringene var General Motors monteringsfabrikk og lyspærefabrikken for Kooperativa Förbundet på Södra Hammarbyhamnen. Havneforvaltningen anla også et kranverksted her, som senere ble flyttet til Stockholms frihamn.

Norra Hammarbyhamnen hadde fra starten av en jernbaneforbindelse via et industrispor til Stadsgårdshamnen. Nord for Hammarby sluse var det en mindre togstall. Industrisporets forlengelse mot vest med tilknytning til Södra stationsområdet var planlagt allerede i 1929 men ble fullført først i 1939-1940. Fra togstallen ved Hammarby sluse var det også planlagt et industrispor med en svingbru over sluseområdet, videre til Södra Hammarbyhamnen og et stort framtidig industriområde kalt Hammarby industriområde. Av plankartet fra 1929 framgår også en industrikanal lengre mot øst, som dog aldri ble bygget.

Hammarbyleden og Hammarbyhamnen kom imidlertid aldri til å få den store betydningen for sjøfart og industri som man håpet på. Bare et fåtall industrianlegg kom til å benytte havna. Dette var delvis fordi deler av kanalen var for grunn for havgående fartøy. I dag er i stort sett all industri borte. Norra og Södra Hammarbyhamnen er i stedet blitt bebygget med boliger under samlenavnet Hammarby sjöstad.

Historiske bilder[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]