HOMR

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Simpsons-episode
«HOMR»
Episode nummer 257
Sesong 12
Produksjonskode BABF22
Originalt vist 7. januar 2001
Vist i Norge -
Tavlespøk«Network TV is not dead»
SofaspøkDet er fem pneumatiske rør over sofaen, som spytter ut Homer, Marge, Maggie, Lisa, og Fry (fra Futurama). Fry suges tilbake, og Bart erstatter ham.
Regissør Mike B. Anderson
Manusforfatter Al Jean
Liste over Simpsons-episoder...
Simpsons sesong 12
# Tittel
1 «Treehouse of Horror XI»
2 «A Tale of Two Springfields»
3 «Insane Clown Poppy»
4 «Lisa the Tree Hugger»
5 «Homer vs. Dignity»
6 «The Computer Wore Menace Shoes»
7 «The Great Money Caper»
8 «Skinner's Sense of Snow»
9 «HOMR»
10 «Pokey Mom»
11 «Worst Episode Ever»
12 «Tennis the Menace»
13 «Day of the Jackanapes»
14 «New Kids on the Blecch»
15 «Hungry, Hungry Homer»
16 «Bye Bye Nerdie»
17 «Simpson Safari»
18 «Trilogy of Error»
19 «I'm Goin' to Praiseland»
20 «Children of a Lesser Clod»
21 «Simpsons Tall Tales»
22 «[[]]»
23 «[[]]»
24 «[[]]»
25 «[[]]»

«HOMR» er den niende episoden i TV-serien Simpsons' tolvte sesong. Episoden er lik romanen Flowers for Algernon av Bert Coules og Daniel Keyes. Tittelen er en referanse til filmversjonen av romanen, Charly

Handling[rediger | rediger kilde]

Familien Simpson besøker en animasjonsmesse, the Sick, Twisted, and Totally F***ed Up Animation Festival, og når Homer ankommer ser han Animotion, en animert innretning som lager tegnefilm av menneskers bevegelser. Homer liker den så godt at han investerer familiens oppsparte midler på Animotion. Like etter at han gjør investeringer går imidlertid selskapet super-duper-konkurs. For å tjene tilbake familiens sparepenger får Homer seg jobb på et medisinsk testsenter. Under et av eksperimentene finner legene det som ser ut til å være en fargestift i Homers hjerne, noe som kan forklare hvorfor Homer er så stor idiot.

Homer tror han kan ha en fargestift i hjernen på grunn av at han dyttet en hel eske fargestifter opp i nesa som barn, men nøs ut alle unntatt én. Etter at fargestiften fjernes øker Homers IQ til 105 (altså 5 poeng over gjennomsnittet), noe som gjør at han knytter sterkere bånd med Lisa. Han skriver siden en rapport om atomkraftverkets sikkerhet, og kraftverket blir fremstilt i avisene på grunn av den store mengden sikkerhetsbrudd som finnes der. C. Montgomery Burns tvinges til å stenge kraftverket og gi alle ansatte sparken. Homers venner vil ikke ha mer med ham å gjøre, og Homer blir til og med nektet adgang til Moe's Tavern. Lisa forsøker å forklare med en graf at når man blir smartere, blir man mindre lykkelig. Det er opp til Homer å få fargestiften tilbake i hjernen igjen, og med hjelp fra Moe – som sier han er en ulisensiert kirurg – får han satt den på plass og returnerer til sitt gode, gamle, dumme seg igjen. Før kirurgien skriver Homer et brev til Lisa der han forklarer at han nå forstår hvordan det er å være smart som Lisa. Istedenfor å bli sint på faren, ender episoden med at Lisa omfavner Homer.

Simpsons-episode: Liste · Portal · Kategori