Hønsehuset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hønsehuset (etablert 1989 i Bodø) var et norsk lydstudio som holdt til i et tidligere hønsehus på Nordland Landbruksskole. Studioet var et musikerstyrt lavterskeltilbud, startet og drevet av musikkinteresserte, uten profitt som drivkraft. Hønsehuset fusjonerte etter ca 20 år med Store Studio i Bodø. Artistene kom i hovedsak fra Nordland.

Om Hønsehuset[rediger | rediger kilde]

Hønsehuset lydstudio ble startet samtidig med at Nordland fylkeskommune etablerte Nordland Kultursenter på den gamle Nordland Landbruksskole. Hønsehuset var landbruksskolens hønsehus, og bar tydelig preg av sin tidligere funksjon da musikkmiljøet rundt Bodø Rockeklubb og Sinus overtok det i 1989. Det utvidede musikkmiljøet i Bodø gikk sammen om å lage konserter til inntekt for oppussing av Hønsehuset. Dugnadsinnsats var vesentlig i ferdigstillelsen av studioet.

Hønsehuset ble styrt og drevet av musikere som ikke tok ut lønn, og ga artister muligheter til å lage demoinnspillinger for en rimelig penge.

Utvalg artister som har gjort innspillinger i Hønsehuset[rediger | rediger kilde]

Arkivmateriale[rediger | rediger kilde]

Lydarkivet etter Hønsehuset er befinner seg hos Arkiv i Nordland, som i 2015 har fått midler fra Norsk kulturråd til å bevare materialet gjennom digitalisering.

Kilder[rediger | rediger kilde]