Grudge Match

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Grudge Match
Generell informasjon
SjangerKomedie
Sport
Utgivelsesår2013
Prod.landUSA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørPeter Segal
ProdusentMichael Ewing
Bill Gerber
Mark Steven Johnson
Ravi D. Mehta
ManusforfatterTim Kelleher
Rodney Rothman
MusikkTrevor Rabin
SjeffotografDean Semler
KlippWilliam Kerr
Foran kamera
MedvirkendeSylvester Stallone
Robert De Niro
Kevin Hart
Alan Arkin
Kim Basinger
Jon Bernthal
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Grudge Match er en amerikansk komedie/sportsfilm fra 2013. Filmen er regissert av Peter Segal, og har Sylvester Stallone og Robert De Niro i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

De to tidligere og aldrende proffbokserne Henry «Razor» Sharp (Sylvester Stallone) og Billy «The Kid» McDonnen (Robert De Niro) vant hver sin prestisjematch mot hverandre på 1980-tallet, før Razor ga seg som proffbokser like før de skulle gjøre opp seg imellom. Begge går fremdeles med bitterheten godt i behold, og er fremdeles svorne fiender som ikke tåler synet av hverandre. Så får de et tilbud som de innser at de ikke kan si nei til, av flere grunner: Å gå i ringen en siste gang, for å en gang for alle avgjøre hvem som er best.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Både Sylvester Stallone og Robert De Niro har tidligere spilt berømte boksekarakterer. Stallone spilte Rocky Balboa i Rocky-filmene, mens De Niro spilte i den biografiske filmen Den rasende oksen, som omhandler eks-bokseren Jake La Motta.
  • Det er flere referanser til Stallones ikoniske karakter Rocky i filmen, særlig i treningsregimet til Razor, som blant annet inneholder lange joggeturer, spising av rå egg og å nesten slå på rått kjøtt. I tillegg er han blind på det ene øyet, også en tydelig referanse til Rocky, som også var hemmet av et dårlig øye.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]