Hopp til innhold

Greg Norman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Greg Norman
Født10. feb. 1955Rediger på Wikidata (69 år)
Mount Isa (Queensland)
BeskjeftigelseProfesjonell golfspiller (1976–), gründer, golfspiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedAspley State High School
Townsville Grammar School
EktefelleChris Evert (20082009)[1]
NasjonalitetAustralia
UtmerkelserAustralian National Living Treasure
World Golf Hall of Fame
Offiser av Order of Australia (1999)[2]
SportGolf

Gregory John Norman (født 10. februar 1955 i Queensland) er en australsk profesjonell golfspiller som var rangert som verdens beste spiller i 331 uker på 1980- og 1990-tallet. Han har tilnavnet The Great White Shark. Norman ble profesjonell spiller i 1976.

Han vant The Open Championship to ganger, i 1986 og 1993, men er kjent for å ha uflaks. I 1986 ledet Norman alle fire major-turneringene etter tredjerunden, men vant kun The Open. Han mistet seieren i PGA-mesterskapet etter at Bob Tway hullet et bunker-slag, og i The Masters året etter tapte Norman for Larry Mize, som satte en 40-meters chip i hullet. Hans kanskje mest kjente runde var i The Masters i 1996, da han sløste bort en seks-slags ledelse i sisterunden og tapte turneringen til Nick Faldo med fem slag.

Normans sympatiske vesen har gjort ham til den perfekte talsmann for en rekke produkter, inkludert det vanlige spekteret av golfutstyr, men også mange andre produkter. Samtidig som han har fortsatt å spille turneringer, har hans forretninger tatt stadig mer av tiden. Hans personlige formue er anslått til flere hundre millioner amerikanske dollar. Norman er den eneste spilleren i historien som har toppet pengelisten på begge sider av Atlanterhavet.

Han giftet seg i 2008 med den tidligere amerikanske tennisspilleren Chris Evert. Norman er bosatt i Hobe Sound, Florida.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Bud Collins History of Tennis (2nd ed.), side(r) 577[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Australian Honours Search Facility, honours.pmc.gov.au, Australian Honours-ID 872555[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]