Grand Larousse encyclopédique

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Grand Larousse encyclopédique en dix volumes («Store Larousse encyclopedia i ti bind») er en fransk encyklopedisk ordbok utgitt av forlaget Larousse i tiden februar 1960 og august 1964 med to senere tilleggsbind.

Det er både en ordbok, som fokuserer på studiet og presentasjonen av ordene i det franske språk, og en encyklopedi, som dekker alle eller de fleste aspekter innenfor menneskelig kunnskap.

Den kommer i tre versjoner: Prestige («Luksus»), Intégrale («Ultimate») og Essentielle («Essensielle»), hvor førstnevnte utgave har 150 000 artikler og 12 000 mediefiler.

Internettutgave[rediger | rediger kilde]

Siden 13. mai 2008 har forlaget Larousse utgitt innholdet på Internett for å kunne konkurrere med franske Wikipedia.[1] Internettutgaven er drevet av annonser som bretter seg rundt det egentlige innholdet. I tillegg til dette, kommer det nye, signerte artikler som er skrevet av frivillige på Internett, men i motsetning til Wikipedia er det forfatteren som eier sin artikkel, både i betydningen opphavsrett (kan ikke kopieres) og i innhold (kan ikke endres) uten tillatelse fra forfatteren som er det eneste som endre artikkelen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]