Gothika

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gothika
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 21. november 2003
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde98 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiMathieu Kassovitz
ProdusentJoel Silver
Robert Zemeckis
Susan Levin
ManusforfatterSebastian Gutierrez
MusikkJohn Ottman
Lior Rosner
Foran kamera
MedvirkendeHalle Berry
Robert Downey jr.
Charles S. Dutton
John Carroll Lynch
Bernard Hill
Penélope Cruz
Annen informasjon
Budsjett$40 million
Prod.selskapDark Castle Entertainment
Warner Bros. Pictures
Columbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Gothika er en amerikansk skrekkfilm fra 2003, regissert av Mathieu Kassovitz. Halle Berry spiller en psykiater ved et mentalsykehus som blir anklaget for å ha myrdet sin ektemann. Filmen kom ut 21. november 2003 i USA.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Psykiater Dr. Miranda Grey (Halle Berry) arbeider ved et mentalsykehus. På vei hjem havner hun i en bilulykke etter å ha prøvd å unngå en jente (Kathleen Mackey) i veibanen. Jenta viser seg å være et spøkelse, og besetter Miranda. Senere våkner hun ved samme sykehus som hun jobber ved, og blir behandlet av hennes medarbeider, Dr. Pete Graham (Robert Downey Jr.). Hun husker ingenting fra bilulykken. Til sin store skrekk oppdager hun at ektemannen Douglas (Charles S. Dutton) ble brutalt myrdet, og at hun er politiets hovedmistenkte.

Miranda blir venn med en pasient, Chloe Sava, som forteller at hun ble voldtatt ved sykehuset. Miranda tror ikke på dette, før hun blir vitne til at noen voldtar Chloe. Miranda begynner å få tilbake hukommelsen, og husker at hun drepte sin mann. Hun innser at spøkelset brukte henne til å myrde Douglas, og derfor peker alle bevis mot henne. Hun stikker av, og prøver å bli kvitt spøkelset. Politiet arresterer henne, og setter henne i fengsel. Miranda innser at sheriff Ryan, bestevennen til Douglas, er den virkelige morderen - og voldtektsmannen som hadde gått løs på Chloe.

Ett år senere snakker Miranda og Chloe om hvordan de har kommet seg gjennom de traumatiske hendelsene de har opplevd. Miranda påstår å være helt fri for spøkelsets innflytelse. Men plutselig ser hun en ung gutt stå midt i veien, og i ferd med å bli truffet av en brannbil. Miranda roper at gutten må flytte seg, men brannbilen kjører rett gjennom gutten uten å skade ham. Miranda innser at gutten er et spøkelse. Filmen avsluttes med en plakat som henger på en lyktestolpe, med ordene "Har du sett Tim?" og et bilde av den samme gutten.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]