Hopp til innhold

Good Luck Chuck

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Good Luck Chuck
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Canadas flagg Canada
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMark Helfrich
ProdusentMike Karz
ManusforfatterJosh Stolberg
MusikkAaron Zigman
SjeffotografAnthony B. Richmond
KlippJulia Wong
Foran kamera
MedvirkendeDane Cook
Jessica Alba
Dan Fogler
Annen informasjon
Budsjett25 millioner dollar
Prod.selskapLionsgate
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Good Luck Chuck er en filmkomedie fra 2007 med Jessica Alba og Dane Cook i hovedrollene. Filmen ble innspilt i Vancouver og Edmonton i Canada, samt i Los Angeles i USA. Innspillingen begynte i juni 2006.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen begynner i 1985, i et tilbakeblikk på den gangen Chuck (Conner Price) lekte en lek med en goth-jente, og nektet å ha seksuell kontakt med henne. Hun kaster en forbannelse over ham; at alle kvinner han ligger med skal slå opp med ham og gifte seg med den neste mannen de møter.

Chuck (Dane Cook) har nå fylt tredve, og det er 22 år senere. Han er tannlege og arbeider i samme bygg som sin beste venn, den plastiske kirurgen Stu (Dan Fogler). Chuck er ikke i stand til å fortelle damer at han elsker dem, noe som stadig fører til at de slår opp med ham. Ex-damene hans har en tendens til å gifte seg med den neste mannen de møter. På et slikt bryllup blir Chuck forelsket i Cam Wexler (Jessica Alba), en klumsete jente som er ganske vennlig. Chuck forsøker å be med seg Cam ut, men hun avslår vennlig.

Mens hun arbeider på pingvinhabitatet sitt faller Cam og brekker en tann. Chuck fikser tannen for henne, og ber henne etterpå ut på date som betaling for arbeidet. Hun blir motvillig med. Stu greier å overbevise Chuck om at siden han allikevel ikke får til noe seriøst forhold med en dame, skal han bare sørge for å ha sex med flest mulig, men Chuck blir etter hvert lei av denne tilværelsen, og forsøker isteden å få til et seriøst forhold med Cam.

Stu er bekymret for at forbannelsen som ble kastet over Chuck for over 20 år siden faktisk er ekte, og overbeviser Chuck om å ligge med en stygg dame bare for å se om hun ender opp gift etterpå. Chuck forsøker etterpå å få Stu til å gå ut med damen for å se om de blir gift, men Stu får kalde føtter og bare later som om han ber henne ut. Dette viser seg å være et problem, for det fører til at Chuck til slutt ligger med Cam, siden han tror forbannelsen bare er tull.

Chuck overbeviser seg selv om at Cam blir forelsket i en forfatter hun stadig snakker om, og leter opp damen som kastet forbannelsen over ham. Hun sier at forbannelsen bare var tull. Chuck blir ikke overbevist, og forsøker å få Cam til å gifte seg med ham. Cam blir på sin side overbevist om at Chuck følger etter henne, så hun slår isteden opp med ham.

Chuck bestemmer seg for å la skjebnen bestemme, og sørger for at Cam får kontakt med forfatteren hun snakker om. De to får god kontakt. Stu besøker Chuck og overbeviser ham om at han må følge etter Cam, som nå er på vei til Antarktis sammen med forfatteren. Etter å ha kjøpt billetter for mange tusen dollar, møter han Cam. Hun avslører at forfatteren allerede er gift, og at hun bare skal være borte en uke, ikke seks måneder som Chuck trodde. Chuck blir med Cam til Antarktis, og forbannelsen blir brutt.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Dane Cook Charlie / Chuck
Jessica Alba Cam Wexler
Dan Fogler Stu
Annie Wood Lara
Chelan Simmons Carol
Connor Price Unge Charlie
Troy Gentile Unge Stu
Sasha Pieterse Unge Anisha
Michelle Harrison Anisha
Lonny Ross Cams bror

Kritikk[rediger | rediger kilde]

Filmen mottok veldig negative omtaler fra kritikerne. I januar 2008 hadde filmen bare 3% positive omtaler på nettisden Rotten Tomatoes, basert på 96 omtaler.[1]Metacritic hadde filmen en gjennomsnittlig poengsum på 19 av 100, basert på 23 omtaler, noe som ifølge nettstedet er et tegn på «ekstremt dårlig likt eller hatet»[2]

I kinosalene[rediger | rediger kilde]

Filmen åpnet som nummer to på den amerikanske «box office»-lista, og spilte inn 13,6 millioner doller i åpningshelga.[3][4]

I Storbritannia havnet den som mest sette film i åpningshelgen, selv om kritikerne stort sett hadde slaktet filmen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata