Golia Tennisklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anlegget til Golia Tennisklubb, februar 2019. I bakgrunnen sees det grønne innendørsanlegget, tennisbobla.

Golia Tennisklubb (GTK) er en tennisklubb fra Godlia i bydel Østensjø i Oslo. Tennisklubben strekker sin historie tilbake til 1934, i tilknytning til et anlegg som ble bygd på tidlig 1930-tall.[1]

Tennisklubben eier anlegget siden 1935, tinglyst fra 1946 da anlegget ble restaurert etter inaktivitet under andre verdenskrig. Fra 1976 har klubben hatt et innendørsanlegg, på folkemunne kalt tennisbobla.

Sportslig er Godlia en breddeklubb, men har i løpet av 2010-tallet vært i elitedivisjonen for lag.[1] Klubben har hatt norgesmestre for yngre juniorer, norgesmester for old-boys, samt en spiller som har spilt på landslaget. Bronselagets legendariske fotballkeeper fra OL i 1936, Henry «Tippen» Johansen fikk 1938 Egebergs Ærespris, og hans resultater som tennisspiller i GTK var den ene av de nødvendige idrettsgrenene i tillegg til fotball, hopp og ishockey.

GTK har alltid vært en sosial klubb med andre aktiviteter i tillegg til tennis. Før krigen arrangerte klubben skirenn på jordene om vinteren.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Historie – Golia Tennisklubb». goliatk.no. Besøkt 10. februar 2019.