Gold Coast

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gold Coast
LandAustralias flagg Australia
Grunnlagt1958
Areal1 402 km²
Befolkning638 090[1] (2016)
Bef.tetthet455,13 innb./km²
Høyde o.h.12 meter
Nettsidewww.goldcoast.qld.gov.au
Kart
Gold Coast
28°01′00″S 153°24′00″Ø

Gold Coast (fra Southport Spit)

Gold Coast er den sjette største byen i Australia etter befolkning, og den nest største i delstaten Queensland, med sine ca. 555 000 innbyggere (2005). Gold Coast forbindes også med kallenavnet Surfers Paradise. Grunnen til dette er de høye bølgene som ofte forekommer på Gold Coast.

Byen er velkjent for sitt subtropiske klima, og sine populære strender for surfere. De første innbyggerne kom til området på midten av 1800-tallet, og stedet ble fort et populært utfartsmål. Turismen skjøt virkelig fart i 1925 da Jim Cavill etablerte The Surfers Paradise Hotel. Eiendomsspekulanter og journalister omtalte området som Gullkysten (Gold Coast). Opprinnelsen av byens navn er dog ikke riktig klarlagt. Byen fikk sitt nåværende navn først i 1958, da South Coast Town Council besluttes å endre navn til Gold Coast Town Council. I 1994 besluttet de lokale styresmaktene å forandre navnet til The City of Gold Coast Council.

Byen kjennetegnes av et rikt kanalsystem, og de høye leilighetskompleksene, samt mange fantastiske sandstrender.

Gold Coast eller Surfers Paradise er også kjent for å arrangere Schoolies week, noe som er tilsvarende russetid i Norge. Surfers Paradise invaderes av ungdommer fra hele landet til å feste i mange dager. Schoolies week på Gold Coast er oftest kritisert for dets fokus på fest. I festuken genereres mye dop, alkohol og sex. Det positive med dette arrangementet er at det genererer millioner av australske dollar til byen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]