Glyn Jones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Glyn Jones
Født27. april 1931
Durban
Død2. april 2014 (82 år)
Vámos
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter
NasjonalitetSør-Afrika

Glyn Jones (født 27. april 1931 i Durban, Sør-Afrika, død 2. april 2014) var en skuespiller, forfatter og regissør.

På slutten av 1964 kontaktet daværende manusredigerer for Doctor Who, David Whitaker, Jones og spurte om han ville skrive en historie for serien. Whitaker hadde tidligere møtt Jones i et selskap. Etter at Whitaker ble erstattet av Dennis Spooner, leverte Jones inn manuset til The Space Museum. Jones likt ikke forandringene Spooner gjorde på manuset der han fjernet mye av de komiske elementene. Spooner syntes ikke at slikt passet i serien slik som han så den. Dette ble Jones' eneste bidrag til serien. Han sendte inn et manus til i 1970, men det ble ikke godkjent av daværende manusredigerer, Terrance Dicks.

Jones spilte senere sontareren Krans i Doctor Who-historien The Sontaran Experiment (1975). Dette er en av de få gangene at noen som skrev for serien også spilte i den.

Jones skrev også for blant annet A King's Story (1965) og The Magnificent Six and ½ (1968) og han var manusredigerer på de amerikanske TV-seriene Here Comes the Double Deckers (1970) og The Gold Robbers (1969). Han har også produsert flere teaterstykker i både England og Amerika, slik som Thriller of the Year og Beautiful Forever.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]