Dennis Spooner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dennis Spooner
Født1. desember 1932
Tottenham
Død20. september 1986 (53 år)
London
Beskjeftigelse Fotballspiller, manusforfatter, science fiction-forfatter
Nasjonalitet Storbritannia

Dennis Spooner (født 1. desember 1932 i Tottenham, London, England, død 20. september 1986 i England) var en manusforfatter som skapte de britiske TV-seriene Man in a Suitcase, The Champions, Randall and Hopkirk (Deceased) og The Adventurer. Han var også med på å lage serien Department S og han skrev for andre serier, slik som The Avengers, Fireball XL5, Doctor Who, Stingray, Thunderbirds, Baronen, Doomwatch, UFO, Jason King, The Protectors, The New Avengers og The Professionals.

Han arbeidet på Doctor Who mens William Hartnell spilte Doktoren og han introduserte komiske elementer i serien. Han skrev historiene The Reign of Terror, The Romans og The Time Meddler. Han skrev også noen episoder av historien The Daleks' Master Plan og jobbet som manusredaktør på serien fra og med The Rescue og til og med The Chase i 1965. Han valgte å ikke fortsette i denne jobben etter at arbeidskontrakten hans på seks måneder utløpte. Skaperen av dalekene, Terry Nation, hadde akkurat tatt over jobben som manuskriptredaktør på den nye serien The Baron og ba om Spooners hjelp til å skrive for den. Spooner ble fristet av sjansen til å jobbe på en serie som ville bli vist på det innbringende amerikanske markedet og han takket derfor ja til jobben.

Han returnerte senere til Doctor Who for å omskrive David Whitakers manus for The Power of the Daleks, noe han ikke ble kreditert for.

Spooner døde av et hjerteinfarkt 20. september 1986.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]