Gigi (skuespill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Audrey Hepburn spilte Gigi i Broadway-oppsetningen.

Gigi er et populært skuespill skrevet av Anita Loos. Den er basert på Colettes roman Gigi fra 1945 og har blitt satt opp på Broadway med Audrey Hepburn i tittelrollen.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen i skuespillet ligger tett opp mot boken. En ung Pariserjente i det 19. århundre er blitt en populær kurtisane. Gigi bor med sin mor og bestemor og tar timer hos sin tante. Timene tar for seg oppførsel, samtaler og personlige forhold. Familien har mange viktige forbindelser i samfunnet og er blant annet gode venner med den rike lekegutten Gaston. Gaston er lei av livet sitt, men lykken smiler i selskap med Gigi og familien hennes.

Tante Alicia bestemmer seg for at Gigi endelig kan ta en del i samfunnet. Etter å ha kledd henne opp, presenterer hun ham til Gaston som en ung kvinne. Gaston er først misfornøyd med forandringen. Etter hvert innser han at han begynner å bli forelsket i Gigi, og han ber henne ut. I løpet av natten anerkjenner Gaston hvor tomt livet hans er og at han ønsker noe mer. Han frir til Gigi, som gledelig takker ja.

Medvirkende i Broadway-oppsetningen[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Hofstede, David (31. august 1994). Audrey Hepburn: a bio-bibliography. Greenwood Press. s. 10. 
  2. ^ Loos, Anita. Gigi; A Comedy in Two Acts. Samuel French. (2010) ISBN 978-0573609343

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]