Gheysar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gheysar
orig. قیصر
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1969
Prod.landIransk
Lengde1 t. 40 min.
SpråkIransk
Bak kamera
RegiMasoud Kimiai
ProdusentAbbas Shabaviz
ManusforfatterMasoud Kimiai
SjeffotografMaziar Partow
Foran kamera
Hovedrolle(r)Behrouz Vossoughi
Eksterne lenker

Gheysar - Kaiser - Qeysar (persisk: قیصر) er en iransk dramafilm fra 1969, regissert av Masoud Kimiai.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En ung kvinne, Fati, dør ved et sykehus. Familien hennes blir sjokkerte når de oppdager at hennes død ble påført av henne selv. Hun etterlater et brev som avslører at hennes selvmord var resultat av å bli voldtatt av Mansour Ab-Mangol: Broren til en venn som ikke gjorde noe for å hindre voldtekten. Hennes eldre bror Farman, som nå eier en slakter-butikk, bestemmer seg for å konfrontere Mansour. Men hans onkel forsøker å overtale Farman til ikke å hevne seg.

Farmans møte med Mansour utvikler seg til en slåsskamp, og Mansours to yngre brødre, Karim og Rahim, ser på. Farman kveler Mansour og dreper ham nesten. Men Karim griper inn, og dreper Farman først. De tre brødrene kaster Farmans lik i en ødemark, og planter kniven han ble stukket med ved siden av ham. Qeysar, Farmans yngre bror arbeider i Khuzestan, kommer hjem kort tid senere med gaver til familien sin. Men oppdager at søsknene hans døde, og resten av familien er i psykisk oppløsning.

Til tross for sin onkels protester bestemmer Qeysar seg for å ta hevn, og sverger på å drepe alle tre Ab-Mangol-brødrene en etter en. Han følger etter Karim, og stikker ham i hjel i en offentlig dusj. Deretter oppsøker han Rahim, og finner ham i et slakteri. Qeysar myrder Rahim, og etterlater ham slaktet blant døde storfe. Men Qeysar blir også distrahert av en tidligere elsker, Azam. I tillegg mistenker politiet at Qeysar er den viktigste mistenkte i drapene på Ab-Mangol-brødrene. Qeysar oppdager at Mansour har en kjæreste, Soheila Ferdos, en erotisk danser og sangerinne. Han besøker Soheila, og forfører henne for å finne ut hvor Mansour befinner seg.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]