Gerben Löwik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gerben Löwik
Gerben Löwik.jpg
Født29. juni 1977Rediger på Wikidata (43 år)
VriezenveenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SykkelrytterRediger på Wikidata
Nasjonalitet Kongeriket NederlandeneRediger på Wikidata

Gerben Löwik

Gerben Löwik (født 29. juni 1977 i Vriezenveen, Overijssel) er siden 2000 en profesjonell nederlandsk landeveissyklist.

Löwik var en god amatør, og etter to anonyme år som profesjonell for Farm Frites og Rabobank gikk han til det lille laget Bankgiroloterij. Her utviklet han seg langsomt til spesialist i både (kortere) flerdagskonkurranser og, takket være en god sprint, endagskonkurranser. Slik vant han i 2003 Ster Elektrotoer og Circuit Franco-Belge (og dessuten en etappe i den konkurransen) og en etappe i Deutschland-Rundfahrt. Et år senere gikk han, og kjernen av laget, over til det belgiske laget Chocolade Jacques. Selv om han mistet klassikerne i forsesongen takket være et fall under Paris-Roubaix, fikk han flere gode plasseringer i endagskonkurranser. Blant disse var en tredjeplass i Kuurne-Brussel-Kuurne og en femteplass i HEW Cyclassics. Löwik vant dessuten Tour de la Région Wallonne.

Fra 2005 av vendte Löwik tilbake til Rabobanklaget. Også denne forsesongen gikk tapt på grunn av en skade, men han ble likevel satt opp for deltagelse i Tour de France for første gang. Etter to uker måtte han bryte konkurransen etter å ha fått den 'tredje ballen'.

I 2006 begynte også Löwiks sesong med uhell, takket være flere fall mistet han alle konkurransene den våren. På høsten kom han sterkt tilbake, han var nær på å vinne konkurranser og greide å hjelpe lagkameratene til seier et par ganger. Som lønn for strevet ble han satt opp for VM, der han var en av de tre beste nederlenderne sammen med Michael Boogerd og Karsten Kroon.

Viktigste seire[rediger | rediger kilde]

2003
2004

Tour de France[rediger | rediger kilde]

  • 2005 – ikke fullført

Lag[rediger | rediger kilde]

2000 Farm Frites
2001 Rabobank
2002 Bankgiroloterij-Batavus
2003 Bankgiroloterij
2004 Chocolade Jacques-Wincor Nixdorf
2005-2008 Rabobank
2009 Vacansoleil Pro Cycling Team
2010 Omega Pharma-Lotto

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]