Gavin Featherstone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gavin Featherstone
BeskjeftigelseLandhockeyspiller, trener Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia
SportLandhockey

Gavin Featherstone er en engelsk landhockeyspiller og -trener, født i London, men bosatt i Durham. Featherstone var opprinnelig en meget lovende fotballspiller, og som ung var han lærling i Chelsea. Etterhvert konsentrerte han seg likevel om landhockey.

Han har spilt en rekke kamper for Englands landhockeylandslag, og også vært kaptein på laget. Dessuten har han spilt for Storbritannias landslag, vært trener for Sør-Afrikas og USAs landslag, samt for Englands U-21-lag (både menn og kvinner). Lag han har trent har tilsammen vunnet 27 nasjonale og internasjonale titler, og han er omtalt som en legende i sin idrett.

Featherstone er utdannet ved Durham University (B.A., 1975) og Oxford University, (Postgraduate Certificate of Education, 1976). Hans karriere som spiller endte prematurt etter en bilulykke der han skadet kneet, men da begynte han som trener. I 1984 ble han den yngste trener til noensinne å lede et landhockeylag i OL, da han hadde trenerjobben for USA.

Featherstone har også vært trener for flere klubb- og universitetslag, bl.a. for universitetene der han selv studerte, Durham og Oxford. I dag leder han et firma som produserer videotreningsprogrammer for landhockeyspillere. I 2015 debuterte han som forfatter, med boken The Hockey Dynamic.

Kilder[rediger | rediger kilde]