Gaspar de la Torre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gaspar de la Torre
Død21. sep. 1745Rediger på Wikidata
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
NasjonalitetSpania

Gaspar de la Torre var offiser i den spanske hæren og var generalguvernørFilippinene fra juli 1739 til sin død den 21. september 1745.

Gaspar de la Torre ble født i Flandern i dagens Belgia, som den gang var område underlagt den spanske krone. Han ble brigader i de kongelige spanske arméer.

Han ankom Manila i juli 1739 og overtok da embedet som generalguvernør. Han ble regnet som en særdeles streng og røff hersker.

Den britiske admiral George Ansons verdensomseiling fant sted i denne perioden, og han ankom MacaoKina-kysten i november 1742. Der ventet admiralen på den årlige spanske seilasen med varer fra Manila til Acapulco i Mexico. Med skipet HMS «Centurion» ventet han utenfor Cabo de Espiritu Santo, og angrep gallionen «Nuestra Señora de Cavadonga» den 20. juni 1743. Etter en kortvarig kamp overgav spanjolene seg, og verdier for en halv million pund ble erobret for den engelske krone.

Det var i begynnelsen av januar 1744, i de la Torres embedsperiode, at Francisco Dagohoys opprør brøt ut på Bohol, uten at de la Torre klarte å sette inn noen mottiltak. Dette opprøret innledet en periode på ca. 80 år da Bohol var utenfor sine spanske koloniherrers kontroll.